Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhraçlık Kiraz Hasadı Başladı

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde bin 320 nüfuslu Yukarıkardere köyünde ihraçlık kiraz hasadına başlandı.Bahçe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, Yukarıkardere köyünden bin ton kiraz...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde bin 320 nüfuslu Yukarıkardere köyünde ihraçlık kiraz hasadına başlandı.
Bahçe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, Yukarıkardere köyünden bin ton kiraz ihraç edilmesinin beklendiğini söyledi.
Yukarıkardere Köyünde yetiştirilen kirazın birinci kalite ihraçlık olduğunu ifade eden Müftüoğlu, ürünlerin meyvesinin iri, sulu, kaliteli ve lezzetli, meyve renginin ise koyu parlak kırmızı, nakliyeye çok dayanıklı nitelikte olduğunu belirtti. Müftüoğlu, köyün iklim özellikleri ve toprak yapısı sayesinde yüksek kalitede ürün alındığını vurgulayarak, “Bu yıl fiyatlar 5 liradan açıldı, şu an ihraca gidecek kirazın fiyatı 3,5 ila 4 lira arasında alıcı buluyor. İç piyasaya giden ürünler ise 1,5 ila 2 lira arasında satılıyor. Üreticimiz bir dekar kirazdan ağacın yetişme durumuna, cinsine göre bin 500 ile 5 bin lira arasında gelir elde edebiliyor. Bu yıl oluşan fiyatlardan üreticilerimiz oldukça memnun" diye konuştu.
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam da üreticinin daha çok kazanması için piyasadaki arz talep dengesinin önemli olduğuna dikkati çekti. Sağlam, “Kirazın erken ve geç piyasaya sürülmesi durumunda fiyatlar farklı oluyor. Bu köyümüzde fiyatların iyi olmasının nedeni erkenci ürün olması. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde kiraz arzı arttıkça fiyatlar düşecektir. Önemli olan ürün piyasada olmadan o ürünü çıkarmaktır. Burada çiftçilerimizin bilinçli olması önemlidir ve çiftçilerimizde bu bilinç gittikçe artmakta" değerlendirmesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.