Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'İhracatta yaşanılan sorunların önümüzdeki süreçte çözüme kavuşacağını umuyorum'

Güney Doğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Irak’a yapılan ihracatla ilgili yaşanan sorunları gündeme getirerek, ihracatta yaşanılan sorunların önümüzdeki süreçte...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'İhracatta yaşanılan sorunların önümüzdeki süreçte çözüme kavuşacağını umuyorum'
Güney Doğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Irak’a yapılan ihracatla ilgili yaşanan sorunları gündeme getirerek, ihracatta yaşanılan sorunların önümüzdeki süreçte çözüme kavuşacağını umduğunu söyledi.

Merkezi Irak Hükümeti’nden Gaziantep’e gelen Irak heyeti, Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birliği üyeleriyle buluştu. Hububat, Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Mahsum Altunkaya başkanlığında yapılan toplantıda Türkiye’den Irak’a yapılan ihracatla ilgili yaşanan sorunlar masaya yatırılırken bu sorunlarla ilgili çözüm önerileri tartışıldı. Merkezi Irak Hükümeti heyeti, Türkiye’den Irak’a yapılan ihracatta yaşanan sorunları dinlerken iki ülke arasında karşılıklı ticaretin geliştirilmesi yönünde de görüş alışverişinde bulundu. Türkiye için Irak’ın büyük ve vazgeçilmez bir pazar olduğunu ve birçok ülkenin bu pazara göz diktiğini ifade eden Mahsum Altunkaya, Irak’ın önemli bir Pazar olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin birçok sektörüyle Irak’a büyük ihracatlar gerçekleştirdiğine değinen Altunkaya, “Birçok ülke bu pazardan daha fazla pay alabilmek için zaman zaman Türk ürünlerine yönelik karalama kampanyaları yürütmektedir. Bugün yapılan toplantıda ihracatta yaşanan sorunlara paralel olarak Türk ürünlerinin güvenirliliğinin arttırılması ve sağlıklı ürünlerin Irak’a gönderildiğinin altının çizilmesi için söz konusu heyet yetkililerine birçok fabrikamız kapılarını açmış ve üretimi yerinde inceleme imkanı oluşturulmuştur. Heyetin izlenimleri çok iyi oldu. Verimli geçen toplantının ardından özellikle İhracatta yaşadığımız sorunların önümüzdeki süreçte çözüme kavuşacağını umuyorum.” dedi.

Toplantının ardından OSB’de yer alan fabrikalarda incelemelerde bulunan Irak heyeti, Domotex Türkiye Halı Fuarı’nı ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Türkiye’den ayrılan heyetin iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesiyle ilgili gerçekleştirilen toplantılarda alınan kararları hükümetlerine iletecekleri bildirildi.

Toplantıya Merkezi Irak Hükümeti Merkezi Irak Standardizasyon ve Kalite Kontrol İdaresi (COSQC) Heyetinde Kalite Kontrol Genel Müdürü Nısreen Samı Swadı, Standardizasyon Genel Müdürü Imad Hamzah Mohammed Husseın, Kimya Sanayii Dairesi Başkanı Sanaa Abdul Wahab Mohammed Ameen, Elektrik Sanayii Dairesi Başkanı Azhar Bahjat Abdullah ve Bakanlık Personeli Odaı Zaıdan Husseın katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.