Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhracatta Alternatif Ülkeler Rusya Kaybının Etkisini Azalttı

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, alternatif pazarlarda yaşanan ihracat artışlarının Rusya’dan yaşanan kaybın bir bölümünün giderilmesinde etkili olduğunu söyledi.Batı Akdeniz’den...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, alternatif pazarlarda yaşanan ihracat artışlarının Rusya’dan yaşanan kaybın bir bölümünün giderilmesinde etkili olduğunu söyledi.
Batı Akdeniz’den ihracat yapılan ülke sayısı geride kalan 2.5 ayda 118’e çıkarken BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, Rusya’dan yaşanan kaybın bir bölümünün giderildiğini ifade etti.
"İHRACATIN DAHA DA ARTMASI BEKLENİYOR"
Rusya krizinin ardından başlayan alternatif pazar arayışında önemli mesafe kaydedildiğini belirten BAİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, "Yakın coğrafyamızdaki birçok ülkeye gerçekleştirilen ihracatın ciddi oranda arttığı görüldü. BAİB verilerine bakıldığında ihracat gerçekleştirilen 118 ülke arasında yakın coğrafyamızın yanı sıra Latin Amerika ve Uzak Doğu ülkeleri de yer aldı. Bölge firmalarının uzak coğrafyalarda da olması Batı Akdeniz ihracatı adına önem taşıyor. Bu ülkelere gerçekleştirilen ihracatın önümüzdeki aylarda daha da artması bekleniyor" dedi.
"ALTERNATİF PAZARLAR RUSYA KAYBININ GİDERİLMESİNİ SAĞLADI"
Verilere bakıldığında 118 ülkenin 44’üne 1 milyon dolar ve üzeri ihracat yapıldığını dile getiren Mustafa Satıcı, ihracat miktarı 5 milyon dolar ve üzeri olan ülke sayısının ise 18 olduğunu belirtti. Satıcı, "6 ülkeye ise 10 milyon dolar ve üzeri ihracat gerçekleşti. Bölge ihracatının şuan lokomotifi konumundaki bu 44 ülke arasında ihracatın ciddi oranda düştüğü tek ülke Rusya oldu. Alternatif pazarlarda yaşanan artış, Rusya’da yaşanan kaybın bir bölümünün giderilmesinde etkili oldu. Alternatif pazarlara bakıldığında Almanya’da yüzde 76.8, Ukrayna’da yüzde 81.8, Beyaz Rusya’da yüzde 163.2, Birleşik Arap Emirlikleri’nde de yüzde 70.1 ihracat artışı yaşandı. Geçen yıl bu dönemde 24 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilen Arjantin’e Mart ayı itibariyle yapılan ihracat 2,3 milyon dolara, Pakistan’a gerçekleşen ihracat ise 56 bin dolardan 1,2 milyon dolara çıktı" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.