Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhracatçılardan, Moodys’e tepki

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, Moodys’in Türkiye’nin notunu düşürmesine tepki göstererek, hükümetimizin verdiği desteklerle daha fazla üretip daha fazla ihracat yapmaya...

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2016 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2016 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, Moodys’in Türkiye’nin notunu düşürmesine tepki göstererek, hükümetimizin verdiği desteklerle daha fazla üretip daha fazla ihracat yapmaya devam edeceklerini söyledi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına indirmeye bir anlam veremediklerini belirten Mete, "Türkiye’nin notunda olumsuz anlamda bir değişimin yapılmasına sebebiyet verecek bir gelişme şuan için ön görmüyorduk, iş dünyası olarak hükümetimizin verdiği desteklerle daha fazla üretip daha fazla ihracat yapmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla Moody’s derecelendirme kuruluşunun notumuzu olumsuz yönde vermesi kabul edilebilir bir durum değil. İnanıyoruz ki bu tür kuruluşların bu şekilde olumsuz not vermeleri bir an önce pozitife geçer ve ülkemiz yatırım yapılabilir notu alabilir hale gelir. Türkiye daha da güçlü olarak yoluna devam edecektir biz ihracatçılar olarak ülke ekonomisinin bugünkünden daha iyi seviyelere çıkarabilmek ülke ülke dolaşmaya devam edeceğiz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.