Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ihlamurun fiyatı yüzde 100 arttı

KORONA VİRÜSÜNÜN TÜM DÜNYADA ETKİLİ OLMASI VE AKCİĞER SORUNU YAŞAYAN HASTALARDA BÜYÜK TAHRİBATA YOL AÇMASI VATANDAŞLARI EK TAKVİYELERE YÖNLENDİRDİ. ÖZELLİKLE DOKTORLAR TARAFINDAN ÖNERİLEN BAZI GIDA MADDELERİNE TALEP ARTTIKÇA FİYATLARI DA YÜKSELDİ. ÇÖREK OTU YAĞI VE IHLAMURA GEÇEN SENEYE ORANLA YÜZDE 100 ZAM GELDİĞİNİN ALTINI ÇİZEN AKTARLAR, KÖYLÜLERDEN YETERLİ MİKTARDA IHLAMUR GELMEDİĞİNDEN YAKINDI. IHLAMURUN KİLOSU 120 İLE 150 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2020 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2020 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ihlamurun fiyatı yüzde 100 arttı

Geçen sene kilosu 70-80 TL arasında satılan ıhlamurun kilosu bu sene 120-150 TL arasında satılırken, Samsunlu aktarlar satacak ıhlamur bulamadıklarını söylediler.

Korona virüsünün tüm dünyada etkili olması ve akciğer sorunu yaşayan hastalarda büyük tahribata yol açması vatandaşları ek takviyelere yönlendirdi. Özellikle doktorlar tarafından önerilen bazı gıda maddelerine talep arttıkça fiyatları da yükseldi. Çörek otu yağı ve ıhlamura geçen seneye oranla yüzde 100 zam geldiğinin altını çizen aktarlar, köylülerden yeterli miktarda ıhlamur gelmediğinden yakındı.

“Bu sene ıhlamur ya çok kıt ya da stok yapılıyor”

Bu sene ıhlamurun yok denecek kadar az olduğunu, gelen ıhlamurların da geçen seneye oranla çok pahalı olduğunu ifade eden aktar Recai Doğanay, “Bu sene ıhlamur ya çok ya da stok yapılıyor. Şu anda köylülerden yeterli miktarda ıhlamur gelmiyor. Belki de havaların daha da soğumasını bekliyorlar. Fiyatlarda fahiş bir artışın olduğu söyleniyor. Geçen yıl ıhlamurun kilosunu 70-80 TL arasında satarken, bu sene ise fiyatın 150 TL’ye kadar çıkacağı söyleniyor. Yeni ürünleri satan aktarlar da bu fiyatlara satıyorlar” dedi.

Çörek otu yağına talep arttı fiyatı 2’ye katlandı

Pandemi sürecinde talebi artan ürünleri de belirten Doğanay, ayrıca şunları söyledi:

“Korona virüsü sürecinde doktorların hangi ürünün virüse iyi geldiğini söylerse o ürünün satışı artıyor. Bu aralarda çam kozalağı pekmezi, udi hindi, zencefil, keçiboynuzu pekmezi ve andız pekmezi gibi akciğeri güçlendirici ve rahat nefes almaya yarayan ürünlerin satışı arttı. Yakın zamanda da çörek otu yağına büyük ilgi var. Çörek otunun fiyatı da çok arttı. Yüzde 100 zam alan çörek otu yağı geçen sene 50 TL iken bu sene ise 100 liradan satılıyor. Diğer pekmez türlerinin fiyatı ise 25 TL ile 30 TL arasında değişiyor. Pandemi başında ilk önce kına ve kekiğe ilgi vardı şimdilerde ise pekmez türleri ve çörek otu yağına ilgi arttı.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.