Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ihlamur İçmek Lüks Oldu

Kış mevsiminin vazgeçilmez içeceği ıhlamur artık lüks oldu. Geçen yıl kilosu 60 TL olan ıhlamurun fiyatı 150 TL’ya yükseldi.Kış mevsiminin vazgeçilmez içeceği ıhlamurun fiyatı astronomik derecede arttı. Çanakkale’nin Biga, Çan,...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2015 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2015 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ihlamur İçmek Lüks Oldu
Kış mevsiminin vazgeçilmez içeceği ıhlamur artık lüks oldu. Geçen yıl kilosu 60 TL olan ıhlamurun fiyatı 150 TL’ya yükseldi.
Kış mevsiminin vazgeçilmez içeceği ıhlamurun fiyatı astronomik derecede arttı. Çanakkale’nin Biga, Çan, Yenice ilçelerinde yetişen ıhlamurun kilosu 150 TL’ye yaklaştı. Toplamasının zorluğu, ihracatın artması ve ıhlamur azalması sebebiyle fiyatların anormal derecede arttığını söyleyen satıcılar şaşkına döndü. Çanakkale’de baharatçılık yapan Hasan Aksoy, geçen yıl 60 TL’den satılan yaprak ıhlamurun 100 TL’ye, çiçek ıhlamurun ise 120-150 TL’ye satıldığını söyledi. Fiyatların fahiş artışını ıhlamur toplamanın zorluğuna bağlayan Aksoy, “Ihlamurun ağaçtaki ömrü kısa. Toplaması çok zor. Tahminime göre yurt dışına satışı da arttı. Artık eskisi gibi bol da bulunmadığından fiyatları astronomik derecede yüksek. Şu an 100 TL ile 120-150 TL arasında satmaya başladık” dedi.
Bir başka baharatçı Hasan Acet, 10 yıldır bu işi yaptığını ve ıhlamurun fiyatının ilk defa bu kadar arttığını söyledi. Acet, “Biz kendimiz 60-65 TL’ye alabiliyoruz. Müşterilerimizle fiyat açısından sıkıntı oluyor. Ihlamur çokça tercih edilen bir içecek. Ama fiyatlar satışları da etkiliyor. Eskiden gelen 2 paket alıyordu, şimdi 1 paket alıyor. Belki de artık bu paketi de yarıya böleceğiz” dedi.
Fiyatlarda yaşanan artış vatandaşları da şaşırttı. Daha önce 2 TL’ye aldıkları paketin 5-6 TL olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Bunun sebebini biz de aktarlara soruyoruz. Ihlamur çok faydalı, ancak aşırı pahalandı” dediler.
Bir kahvehane işletmecisi, kışın ıhlamurun çok fazla tercih edildiğini söyleyerek, “Daha önce kiloyla aldığımız şeyleri şimdi paket paket alıyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.