Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İf Wedding Fashion Fuarı kapılarını 12. kez açtı

Türk gelinlik ve abiye sektörünün en önemli fuarlarından IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, kapılarını 12. kez açtı.İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği partnerliğinde...

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İf Wedding Fashion Fuarı kapılarını 12. kez açtı

Türk gelinlik ve abiye sektörünün en önemli fuarlarından IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, kapılarını 12. kez açtı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği partnerliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir -Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 12. Kez kapılarını açtı. 4 gün boyunca açık kalacak olan fuara, yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olacak. Fuarda 11 ilden 236, 12 ülkeden 23 olmak üzere toplamda 259 katılımcı tasarımlarını görücüye çıkardı.

Fuar İzmir’de gerçekleşen IF Wedding Fashion İzmir -Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, açılış töreni ile başladı.

“Dünyanın gelinlik merkezi olmaya aday”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarın dünyanın en önemli fuarlarından biri olduğunu belirterek, “İzmir sadece Türkiye’nin ve Avrupa’nın değil, dünyanın gelinlik abiye sektöründe dünyanın bir numaralı kenti, merkezi olmaya en yakın kenttir. Arkasından zaten geleneksel sektörümüz olan tekstilin her branşında gelişmeler olacaktır. Yerelde kalkınma diye yola çıktık, tarımda yaptıklarımızı tarımcılar biliyor. Ama fuarda yaptıklarımız gelinlik sektöründe, mermere sektöründe yaptıklarımız ayrı bir zenginlik katıyor. İzmir potansiyelinin çok altında büyüyen bir kent. İzmir’in fuarı ayağa kalktığı zaman bugünkü gelişmesinin kat ve kat üstüne çıkabilecek bir kent. Yeter ki bir sektörler inde birbirimizi destekleyelim, birbirimizi büyütelim, birlikte yürüyelim, üretelim. Böylelikle aşamayacağımız engel, yapamayacağımız iş yoktur” dedi.

1 milyar dolar ihracat hedefi

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar da bakanlık olarak İF Wedding gibi potansiyeli yüksek fuarları destek kapsamına aldıklarını ve İzmir’in 3 fuarına da bakanlıkça destek kapsamına alınmış olduğunu söyledi. Ağar, “Bu fuar yeni iş olanaklarının yanı sıra önemli bir katma değeri beraberinde getirecektir. Geçtiğimiz yıl gelinlik ihracat rakamı 670 milyon dolar olarak gerçekleşti, abiye ve damatlık ile bu rakamın 1 milyar doları bulmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İTO desteği tüm fuarlarda devam ediyor

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise fuarın 12 yıl sonra bir başarı hikayesi yazdığını ve bu başarıda en büyük payın Aziz Kocaoğlu’nun olduğunu belirterek, “Dünyanın en önemli etkinliklerinde birisi haline geldi. Aynı zamanda Ekonomi Bakanlığı’na teşekkür ediyoruz ki bu fuarın uluslararası boyutunu tescillediler. Yabancı alıcıların gelmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. İTO’dan stant desteği alan 84 f var. İTO desteği tüm fuarlarda devam ediyor. Bu fuar inanıyorum ki dünyanın bir numaralı gelinlik fuarı olacaktır” diye konuştu.

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Atınç Abay, bu yıl 81 ülkeden 30 binden fazla ziyaretçi beklediklerini ifade etti.

Gelinlik Tasarım Yarışması Defilesi

Konuşmaların ardından İF Wedding Fashion İzmir kapsamında düzenlenen ‘Şölen’ temalı 9. Gelinlik Tasarım Yarışması Final Defilesi yapıldı. 121 tasarımcının 363 tasarımla katıldığı yarışmada üç finalist ödül almaya hak kazanırken, birinciliği Kansu Sara Sarıkan aldı.

Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyoncular İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Atınç Abay ve davetliler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.