Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İEF halk korteji renkli görüntülere sahne oldu

83. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)'nın açılışı dolayısıyla bu sene ilk kez düzenlenen halk korteji, renkli görüntülere sahne oldu. İEF’in açılışı için bu yıl ilk kez iki tören düzenlendi. İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2014 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2014 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İEF halk korteji renkli görüntülere sahne oldu
83. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)'nın açılışı dolayısıyla bu sene ilk kez düzenlenen halk korteji, renkli görüntülere sahne oldu. İEF’in açılışı için bu yıl ilk kez iki tören düzenlendi. İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki resmî törenin ardından fuar, bu yıl halk korteji yürüyüşüyle açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun evsahipliğinde Vasıf Çınar Meydanı’ndan başlayan ve Kültürpark'a kadar devam eden korteje, başta İzmirliler olmak üzere bandolar, ritm grupları, bisiklet derneği üyeleri, Fuar Habercileri animasyon grubu ve spor kulüpleri katıldı. Kortej kapsamında Vasıf Çınar Bulvarı üzerindeki direklere renkli kurdeleler asıldı, cadde bayraklarla süslendi, bütün binalara İEF bayrakları dağıtıldı. Kortejde yürüyenler ise İzmir Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ) tarafından dağıtılan düdük, şapka ve bayraklarla renkli görüntüler oluşturdu.

Yürüyüş sonunda Kültürpark Yeraltı Otoparkı üzerindeki çim alanda partner ülke Mauritius, odak ülke Hindistan ve onur konuğu iller Diyarbakır ile Malatya’nın gösterileri, açılış şölenine renk kattı. Şölen alanında konuşan Başkan Kocaoğlu, "Fuarı Behçet Uz'dan bugüne kadar özenle büyütmeye ve geliştirmeye çalıştık ama fuarın gerçek sahibi siz İzmirli hemşehrilerimizsiniz. Sizlerin katılımı ve coşkusuyla bu fuar büyüyor." dedi.

Bu yıl 829’u yerli ve 303’ü yabancı olmak üzere toplam bin 132 firmanın katıldığı İEF’de 67 ülke temsil ediliyor. Teması "Lojistik" olan İzmir Enternasyonal Fuarı, “Geçmişimiz, Bugünümüz ve Geleceğimiz…” sloganıyla 7 Eylül'e kadar açık kalacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.