Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İÇDAŞ'ın termik santraline ödül

Çanakkale'nin Biga ilçesinde bulunan İÇDAŞ Değirmencik Termik Santrali, "Kömür" kategorisinde Enerji Oscarı'nın sahibi oldu. 2014 Enerji Oscar Ödülleri töreni Ankara’da düzenlendi. Törende ödülü İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin’e,...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İÇDAŞ'ın termik santraline ödül
Çanakkale'nin Biga ilçesinde bulunan İÇDAŞ Değirmencik Termik Santrali, "Kömür" kategorisinde Enerji Oscarı'nın sahibi oldu. 2014 Enerji Oscar Ödülleri töreni Ankara’da düzenlendi. Törende ödülü İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin’e, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız verdi.

Törende konuşan Genel Müdür Engin, İÇDAŞ olarak ülke ekonomisine yaptıkları büyük katkı ile gurur duyduklarını söyledi. Engin, "Ancak bu üretimi yaparken çevreye, doğal hayata verdiğimiz önem nedeniyle son teknolojiyle kurulan her iki termik santralimizin böylesine değerli ödüllere layık bulunması bizleri daha da onurlandırdı. Dünyanın en büyük gönüllü kurumsal vatandaşlık girişimi olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne katılım için 10 evrensel ilkeye uyma taahhüdünü verdik. Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin 10 ilkesi insan hakları, işçi hakları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanında evrensel olarak kabul görmüş beyannamelerden alınmıştır. Küresel İlkeler Sözleşmesi, şirketlerden bu ilkeleri kavramalarını, desteklemelerini ve uygulamalarını beklemektedir. İÇDAŞ sadece ülkemizde değil, dünyada sözleşmeyi imzalayan ilk ve tek ağır sanayi şirketi oldu.” dedi.

Enerji Oscar Ödülleri, “Termik Santraller” ve “Yenilenebilir Santral” başlıklarıyla iki kategoride düzenlendi. Termik Santral kategorisinde ise “Doğalgaz”, “Kömür” ve “Atık Isı” projeleri ödüllendirildi. İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş.’ye ait Değirmencik Termik Santrali, "Kömür" alt kategorisinde Enerji Oscarı’nın sahibi oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan çevre izni alan ilk ve tek termik santral olan Değirmencik'in "Sürdürülebilir Su Yönetimi" projesi, 2012’de Kalkınma Bakanlığı tarafından Türkiye’deki en iyi sürdürülebilirlik uygulamalarından birisi seçildi. Proje kapsamında denizden tatlı su elde edilmesi, soğutma suyunun denizden elde edilmesi ve soğutma suyundan elektrik enerjisi üretimi bulunuyor. Uygulama, 2007–2010 yılları arasında aşamalı olarak hayata geçirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.