Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Huzur ortamı Vanlı turizmcileri sevindirdi

İran ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla atılan adımlar ile bölgede barış ve huzur ortamının sağlanması, Van turizmine olumlu yansıdı.İran ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla atılan adımlar, yürütülen tanıtım çalışmaları...

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2017 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2017 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Huzur ortamı Vanlı turizmcileri sevindirdi

İran ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla atılan adımlar ile bölgede barış ve huzur ortamının sağlanması, Van turizmine olumlu yansıdı.

İran ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla atılan adımlar, yürütülen tanıtım çalışmaları ve bölgede barış ve huzur ortamının sağlanması, komşu ülke vatandaşlarının Türkiye ve Van’a ilgisini arttırdı. Özellikle bölgede huzur ve güven ortamının sağlanması, Van’ı ziyaret eden İranlı turist sayısında büyük bir artış sağladı. Geçen yıl 238 bin yolcu girişi yapılan Kapıköy Sınır Kapısı’nda bu yıl söz konusu rakama yaklaşık 6 ayda ulaşıldığı belirtildi. İranlı turistlerin adeta Van’ı hiç terk etmemesi esnafın olduğu kadar turizm işletmecilerinin de yüzünü güldürdü.

2017 yılında Van’ın turizmine güzel bir artış yaşatan İran pazarının yüzleri güldürdüğünü belirten DoubleTree By Hilton Van Otel Genel Müdür Yardımcısı Emrah Ünsal, “Yerel kalkınma ve kent ekonomisine katkısı büyük olan İranlı turistlerimizi bu sene sık sık otelimizde misafir ediyoruz. Süreklilik haline gelen konaklamalar bizleri elbette mutlu ediyor ve kentin tamamına fayda sağlıyor. Van’ın huzura kavuşması ile bu güzel tabloyu görmek her zaman dileğimizdir” dedi.

Elite World Van Otel Finans Müdürü ve aynı zamanda Otel Genel Müdür vekili Mehmet Tamince ise İranlıların Van için çok önemli bir pazar payı olduğuna dikkat çekerek, “İranlı misafirlerimiz gerek resmi tatillerini gerekse dini tatillerini geçirmek için her fırsatta ilimize geliyordu. Kimi İranlı tatilini burada geçirirken kimisi de ilimiz üzerinden ülkemizin herhangi bir yerine geçiyordu. Bu yıl ise özellikle bölgede huzur ve güven ortamının sağlanması nedeniyle daha önce belli aylarda ilimizde gördüğümüz İranlı misafirlerimizi her ay görüyoruz. Bu da gerek biz turizmcileri, gerek esnafı ve gerekse diğer tüm kesimleri haliyle mutlu ediyor. Ben bu kapsamda, bu huzur ortamının oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ilimizdeki bu canlılığın her daim olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.