Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hububat, Baklagil Ve Mısırda Prim İçin Son 3 Gün

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, hububat, baklagiller ve dane mısırda 2015 yılı prim başvuru süresinin 29 Nisan Cuma günü sona ereceğini bildirerek, “Çiftçilerimizin, bu tarihi kaçırmamaları, bir an...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, hububat, baklagiller ve dane mısırda 2015 yılı prim başvuru süresinin 29 Nisan Cuma günü sona ereceğini bildirerek, “Çiftçilerimizin, bu tarihi kaçırmamaları, bir an önce başvurularını yapmaları gerekiyor. Aksi takdirde desteklemeden yararlanamazlar” dedi.
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, 1 Ekim 2015 tarihinde başlayan hububat, baklagiller ve dane mısırda fark ödemesi (prim) desteği başvurularının 29 Nisan 2016 Cuma günü mesai saati bitiminde sona ereceğini belirtti. Destekten yararlanmak isteyen çiftçilerin, başvurularını 29 Nisan Cuma günü mesai saati bitimine kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine yapmaları gerektiğini vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:
“2015 yılı tarımsal destekleri kapsamında, buğday, arpa, yulaf, çavdar ve tritikalede kilograma 5 kuruş, kuru fasulye, nohut ve mercimekte 20 kuruş, dane mısırda 4 kuruş prim desteği verilecek.
Söz konusu ürünleri yetiştiren ve 2015 yılına dair Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını hasat dönemi öncesinde yaptıranlar destekten faydalanabilecek. 2015 yılında üretilerek satışı yapılan fark ödemesi desteğine esas ürünlere, Bakanlığın Uydu Tabanlı Parsel Tanımlama Modeli’ne göre destekleme ödenecek.
Fark ödemesi desteği başvurularında; üretim sezonuna ilişkin hasat tarihi ile son başvuru tarihi arasındaki süreyi içeren alım satım belgesi ve desteklemeye tabi ürüne yönelik borsa altyapısı mevcut il ve ilçelerde zorunlu, diğer il ve ilçelerde ise il/ilçe tahkim komisyonlarının gerekli gördüğü durumlarda borsa tescil beyannamesi gerekmektedir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.