Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hortumlanan bankanın iflasına karar verildi

Bulgaristan'da meclis, hortumlanan KTB Bankası ile ilgili iflas kararını verdi. Daha önce bankanın kurtarılması için görüş bildiren milletvekillerin, daha sonra bunun devlet bütçesine çok pahalıya mal olacağını iddia ederek bankanın iflasını...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2014 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bulgaristan'da meclis, hortumlanan KTB Bankası ile ilgili iflas kararını verdi. Daha önce bankanın kurtarılması için görüş bildiren milletvekillerin, daha sonra bunun devlet bütçesine çok pahalıya mal olacağını iddia ederek bankanın iflasını istemesi dikkat çekti. Bankanın iflasını açıklanmasından sonra 20 güne içinde müşterilerine 100 bin levaya kadar olan mevduatları ödemesi gerekiyor.
Bankada kredi alan müşterilerin, borcunu ödemek için yine bankada kredi çektikleri ortaya çıkmıştı. Müşterilerin ikinci krediyi başka şirketler aracılığıyla yaptığı belirtiliyor. Bankadan bu şekilde 208 kişinin kredi kullandığı raporlara yansımıştı. Bankanın bu şeklide 4 milyar leva (2 milyar Euro) zarar ettiği ortaya çıkmıştı.

Bulgaristan Mali Komisyonu Başkanı Menda Stoyanova, Merkez Bankası'nı ve Ulusal Devlet Güvenlik Servisi'ni bu konuda önlem almamakla suçladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.