Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hollande: Yunanistan ciddi öneriler sunmalı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalması için ciddi ve tutarlı öneriler getirmesi gerektiğini söyledi.Brüksel'deki Euro Bölgesi zirvesi öncesinde açıklama yapan François Hollande, Yunanistan'ın bu...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 19:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalması için ciddi ve tutarlı öneriler getirmesi gerektiğini söyledi.

Brüksel'deki Euro Bölgesi zirvesi öncesinde açıklama yapan François Hollande, Yunanistan'ın bu gece önerilerini ayrıntılandırmasını beklendiklerini vurguladı. Fransa lideri, bu önerilerin görülmesinin ardından Avrupa'nın da orta vadeli bir çerçeve çizmesi ve yardımları hemen başlatması gerektiğini dile getirdi.

Her üç ayda bir Yunanistan krizi hakkında konuşmak istemediklerini vurgulayan Hollande, "Hızlı olmamız lazım. Gereken kararlar bu hafta alınmalı." diye konuştu.

MERKEL: MÜZAKERELER İÇİN TEMEL OLUŞMADI

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Yunanistan'la Avrupa İstikrar Mekanizması kapsamında çerçeve çizilmesi için hâlâ bir temel oluşmadığını ifade etti. Dayanışma ve reformlar olmadan yardımın da mümkün olmadığını belirten Angela Merkel, bugünkü toplantıda her şeyin netleşmesinin beklenmediğini fakat birkaç gün içinde sonuçlanabileceğini dile getirdi. Merkel, "Yunan başbakanın bize ne söyleyeceğine bir bakalım." dedi.

RUTTE: KARAMSARIM

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise Yunanistan'ın bir teklif sunacağı ve zirveden bir sonuç çıkacağı konusunda karamsar olduğun dile getirdi. "Görünen o ki eski tekliflerini yeniden masaya getirecekler." diyen Rutte, Yunanistan'ın kapsamlı reformlar ve sıkı önlemlerden başka çaresi olmadığını söyledi. Rutte, "Yunanistan'ın Euro'daki geleceği Atina'nın sorumluluğunda. Yunan hükümeti, halkının çıkarlarını büyük risklere atıyor. Sıkı önlemler almazlarsa onlara yardım edemeyiz." dedi.

MICHEL: MASADA BİR ŞEY YOKSA...

Yunan mevkdaşı Aleksis Çipras'ı sorumlu davranmaya çağıran Belçika Başbakanı Charles Michel ise "Masada bir şey (teklif) yoksa ve olmayacaksa, Yunan halkının Euro Bölgesi'nde kalma talebini Çipras dikkate almıyor demektir." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.