Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hollande ve Renzi: Ne sonuç çıkarsa çıksın Yunanistan Euro'da kalmalı

İtalya Başbakanı Matteo Rentzi ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, referandumdan ne sonuç çıkarsa çıksın Yunanistan'ın Euro'da kalmasını desteklediklerini açıkladı. Yunanistan'da bugün yapılan kritik referandumu Avrupalı liderler...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İtalya Başbakanı Matteo Rentzi ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, referandumdan ne sonuç çıkarsa çıksın Yunanistan'ın Euro'da kalmasını desteklediklerini açıkladı.

Yunanistan'da bugün yapılan kritik referandumu Avrupalı liderler yakından takip ediyor. İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Yunanistan'daki referandumda sonuç ne olursa olsun Avrupalıların yeniden müzakere masasına gelmeleri gerektiğini söyledi.

İtalya'nın II Messeggero gazetesine röportaj veren Renzi, "Ne zaman ki bir emeklinin bir banka önünde ağladığını ve ATM'ler önünde insanların kuyruk olduğunu gördüğünde, dünya kültürü için bu kadar önemli olan Yunanistan gibi bir ülkenin böyle bitmemesi gerektiğinin farkına varıyorsun." dedi.

Rentzi, "Referandumdan hemen sonra Yunanistan ile müzakereler yeniden başlamalı. Bunu en iyi bilen de Angela Merkel'dir." ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise Yunanistan'daki referandumda 'evet' ya da 'hayır' çıksa bile ülkenin Euro'da kalacağını söyledi.

Hollande, Yunanistan'da 'evet' ya da 'hayır', ne çıkarsa çıksın ülkenin Euro'da kalması gerektiğini söylemeye devam edeceğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.