Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Hisse senedi piyasasında kritik kırılma"

XTB Araştırma Müdürü Arzu Toktay, doların yeni hedefinin 3,49 olabileceğini söyledi.XTB Araştırma Müdürü Arzu Toktay, dolar ve hisse senedi piyasasını değerlendirdi. Döviz piyasasında tahminlerin üzerindeki Amerikan verileri ile 101 bin...

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2016 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2016 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
XTB Araştırma Müdürü Arzu Toktay, doların yeni hedefinin 3,49 olabileceğini söyledi.
XTB Araştırma Müdürü Arzu Toktay, dolar ve hisse senedi piyasasını değerlendirdi. Döviz piyasasında tahminlerin üzerindeki Amerikan verileri ile 101 bin 500 etrafında asılı kalan dolar endeksinin (DXY) içeride Türk Lirası’nı baskıladığını kaydeden Toktay, BIST100 endeksinin göreceli iyi performansı ile dikkat çektiğini söyledi.
1 Aralık seansında 2016 yılında beklenenin altında ekonomik büyüme, yüksek kur ve petrol fiyatları ile artan enflasyon gibi öncesinde bilinen gerçekler ile dolar/TL’nin fiyatlanmaya başladığını belirten Toktay, "Geçtiğimiz haftalarda tahvil bono piyasasında yaşanan çıkışlara kıyasla direnen yatırımcı kitlesi önümüzdeki haftalarda havlu atabilir. Piyasanın lokomotifi bankacılık sektöründe yükselen faiz oranları ile birlikte karların düşeceği beklentisi de bu kırılmada önemli bir rol oynuyor" dedi.
Öte yandan özellikle 15-16 Aralık tarihlerinde Brüksel toplantısında Avrupa Birliği komisyonunda parlamentonun tavsiye kararını dikkate alma ihtimalinin yatırımcıyı rahatsız etmişe benzediğinin altını çizen Toktay, "Bu çerçevede önümüzdeki seanslarda BIST100 için 22 Temmuz düşüğü 70 bin 500 endeks seviyesi mıknatıs görevi görebilir. Dolar/TL paritesine gelince, 3,42 civarında konsolidasyonun ardından tekrar 3,45 üzerine hareket ile yeni hedef 3,49 olabilir" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.