Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hisarcıklıoğlu: "Risklerimizi Sigortaya Devredip, Büyümeye Odaklanmalıyız"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Risklerimizi sigortaya devredip büyümeye odaklanmalıyız" dedi.TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, her yıl Mayıs ayının son haftasında ülke genelinde sigorta bilincinin...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2016 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Risklerimizi sigortaya devredip büyümeye odaklanmalıyız" dedi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, her yıl Mayıs ayının son haftasında ülke genelinde sigorta bilincinin artırılması amacıyla çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği ’Sigorta Haftası’nı kutladı. Modern dünyada ekonomik büyümenin, ticareti artırmanın temel unsurlarından birinin sigorta sistemi olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Ekonomi ve ticaret, risk demektir. Risk olmadan kazanç olmaz. Günümüz küresel rekabet ortamında; kaynakların verimli kullanımı, işletme finansmanı, üretim süreçlerinin sağlıklı şekilde işlemesi, üretilen mal ve hizmetlerin tüketiciye hızlı ve güvenli şekilde ulaştırılması sanayici ve tüccar için son derece önemli hale gelmiştir. Tüm bu süreçlerdeki risklerin üretici, tüccar ya da tüketici tarafından tek başına yüklenilmesi çok ağır maliyetlere sebep olabilir. Sigortacılık sektörü bu noktada devreye girerek, tarafların risklerini üstleniyor. Bu sayede, tüccarımız, sanayicimiz daha fazla üretmeye, daha çok büyümeye odaklanabiliyor. Ülkemiz sigortacılık sektörü, bireysel emeklilik sistemi ve uzun süreli hayat sigortalarıyla tasarrufu teşvik ederek ekonomimize uzun vadeli yerli kaynak sağlıyor. Alacak sigortası ile ticareti kolaylaştırıyor. Sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası ile bireysel ve toplumsal sağlığın korunmasına hizmet ediyor.
Bu nedenle, sigortacılık sektörümüzün gelişimini desteklemeli, çocuklarımıza, girişimcilerimize tasarruf bilincini ve risk yönetimini öğretmeliyiz. Bana bir şey olmaz düşüncesiyle, bütün bir birikimin, emeğin, kaynaklarımızın yok olmasının önüne sigorta ile geçmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Birliğimiz nezdinde örgütlenen sigorta acenteleri ile sigorta eksperleri başta olmak üzere, tüm iş aleminin, sektörde görev yapan tüm çalışanların ve vatandaşlarımızın Sigortacılık Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.