Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hisarcıklıoğlu: "Kamu İle Özel Sektör Arasında Empati Sağlandı"

TOBB, Başkanı Hisarcıklıoğlu, bu yıl 8.sini düzenlenen ‘Türkiye Sektörel Ekonomi Şura’sında "Kamu ile özel sektör arasında kurduğumuz kapsamlı diyalog mekanizmaları sayesinde, özel sektör ile kamu idaresi arasında, ortak akıl ve...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TOBB, Başkanı Hisarcıklıoğlu, bu yıl 8.sini düzenlenen ‘Türkiye Sektörel Ekonomi Şura’sında "Kamu ile özel sektör arasında kurduğumuz kapsamlı diyalog mekanizmaları sayesinde, özel sektör ile kamu idaresi arasında, ortak akıl ve empati sağlandı" dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu yıl 8.sini düzenlenen ‘Türkiye Sektörel Ekonomi Şura’sında "Kamu ile özel sektör arasında kurduğumuz kapsamlı diyalog mekanizmaları sayesinde, özel sektör ile kamu idaresi arasında, ortak akıl ve empati sağlandı" dedi. Hisarcıklıoğlu, her sektördeki en büyük 40 firmayı ihtiva ettiklerini, bu sayede sektörleri en geniş şekilde kapsadıklarını ve yakında takip edebildiklerini söyledi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Her sektör meclisinde, o sektör ile ilgili kamu idaresinden de daimi bir temsilci yer alıyor. Böylece Türkiye sektör meclisleri; özel sektör ile kamu idaresinin bir araya gelerek aynı masa etrafında istişare ettiği, birlikte çalıştığı, sorunları tartıştığı, mutabık kalınan önerilerin kamu idaresine aktarıldığı, bir sektörel bir istişare mekanizması ve adeta bir mutfak olarak faaliyet gösteriyor. Sektör meclisi başkanlarımız ve üyelerimiz, bir taraftan iş hayatında başarıyla mücadele ediyorlar. Diğer taraftan da, sektörlerini temsil etmek gibi, büyük emek isteyen önemli bir görevi üstleniyorlar. Hiçbir karşılık almadan mesailerini vakfediyorlar. Kendilerini yürekten tebrik ediyor ve kutluyorum. Onların özverili ve yoğun çalışmaları sayesinde, yine bir ilki gerçekleştirdik. Tüm sektörlerin fotoğrafı, kapsamlı bir raporda bir araya getirildi. Her bir sektör meclisimize, başkanına ve üyelerine, gösterdikleri bu özverili çalışmalar için özellikle teşekkür ediyorum”.
Şura’da dile getirilen tüm sorunlar ve öneriler, ilgili bakanlıklar ve kurumlar bazında da ayrıca tasnif edilecek ve kendilerine iletileceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, değerli çalışmaları, kamu-özel sektör işbirliğine yeni bir ivme kazandıracağına ve ekonominin büyümesine destek vereceğine inandığını dile getirdi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Önceki sektörel şuralarda gündeme getirdiğimiz çeşitli konularda, hükümetimizin attığı adımlar ve sağladığınız ilerlemeler, reel sektörümüzün büyümesini sağladı. Tekstil, ilaç ve turizmdeki kdv indirimleri, denizcilik ve turizm’deki destekler, KKDF’nin kaldırılması, KOBİ’lere tanınan yeni imkânlar ve istihdam destekleri, bunlardan ilk akla gelenlerdir. Peki, sıkıntıların hepsini aştık mı? Hayır. Sorunlar elbette var. Ama bunlar aşılamayacak sorunlar değil. Daha da önemlisi, artık sorunları daha rahat aşma imkânını yakaladık. Kamu ile özel sektör arasında kurduğumuz bu kapsamlı diyalog mekanizmaları sayesinde, özel sektör ile kamu idaresi arasında, ortak akıl ve empati sağlandı. İş hayatındaki sorunları anlatabildiklerini ve bunların çözülebildiğini gören girişimcilerimizin de, bakış açıları değişti, gelişti”.
2 hafta önceki Ticaret ve Sanayi Şurası’nda, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, toplantı esnasında getirdiği çözümlerle, icracı yönetim anlayışını gösterdiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “OSB’lerde bedelsiz parsel tahsisi süresini uzattı. Turizm bölgelerinde sigorta prim oranlarının sezonlara göre farklılaştırılması için çalışma başlattı. İlçe bazlı teşvik sisteminin tasarlanması talimatını verdi. Yeni sınır kapılarının açılacağı müjdesini paylaştı. Daha öncesinde açıkladığı 25 Öncelikli Dönüşüm Programı ve ‘İstihdam-Yatırım-Üretim Destek Paketi’ de, iş dünyamıza yeni bir moral ve şevk getirmişti” ifadelerini kullandı..
Dile getirilen pek çok sıkıntı ve önerinin, buralarda karşılığını görmekten de, ayrıca büyük memnuniyet duydukladını belirten Hisarcıklıoğlu, tüm bu programların ve desteklerin, ekonomiye ve yatırımlara yeniden ivme kazandıracağına inandığını vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.