Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hisarcıklıoğlu: İstihdam sağlamave cari açığı kapatmada turizm çok önemli sektör

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcılıkloğlu, ülkede cari açığı kapatma ve istihdam sağlamada en önemli sektörlerden birinin turizm olduğunu söyledi. Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nın...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2015 23:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2015 23:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hisarcıklıoğlu: İstihdam sağlamave cari açığı kapatmada turizm çok önemli sektör
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcılıkloğlu, ülkede cari açığı kapatma ve istihdam sağlamada en önemli sektörlerden birinin turizm olduğunu söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MATSO) Akdeniz Üniversitesi ile birlikte yaptıracağı MATSO Manavgat Turizm Fakültesi'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Hisarcıklıoğlu, Manavgat'ın 250 bin yatak kapasitesiyle ülkenin en büyük turizm destinasyonlarından biri olduğunu söyledi. Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4,5 milyonunun Manavgat'ta konakladığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, konaklayan 4,5 milyon turistin ülke ekonomisine yıllık 4,5 milyar dolar döviz girdisi sağladığını kaydetti.

Ülkede cari açığı kapatma ve istihdam sağmada turizmin çok önemli bir sektör olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, "Manavgat yıllık turizminden ülke ekonomisine 4,5 milyar döviz girdisi sağlıyor. Bu çok önemli rakam. Eğer Manavgat her yıl turizmde ülke ekonomisine her yıl 4,5 milyar dolar döviz girdisi sağlanamazsaydı her yıl 4,5 milyar dolar açık vermeye devam edecekti. " diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da yaptığı konuşmada, kışın Antalya bölgesi ve başka turizm bölgelerinde otellerin açık kalması için turizm çalışanlarının sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanacağını söyledi.

Uçak başı 6 bin dolar desteklerinin devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanmasıyla Antalya bölgesinde ölü sezon tabir edilen dönemin canlandırılarak turizmi 12 aya yaymayı hedeflediklerini kaydetti.

Çavuşoğlu'nu konuşmasının tamamladıktan sonra Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar'ın yaptığı duanın ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkloğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya milletvekilleri Deniz Baykal, Tarkan Akıllı, Dr. Niyazi Nefi Kara, Çetin Osman Budak, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kaymakam Nazmi Günlü, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ve sivil toplum kuruluşlarınının katılımıyla MATSO Manavgat Turizm Fakültesi'nin temeli atıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.