Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hisarcıklıoğlu: “Erzin’e bir okul yaptıracağız”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hatay’ın Erzin ilçesine bir okul yaptıracaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hatay’ın Erzin ilçesine bir okul yaptıracaklarını söyledi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Erzin’deki Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. programın açılış konuşmasını yapan Erzin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Soylu, Erzin’in ve Erzin narenciyesinin Türkiye için önemli bir yer olduğunu belirtti. Soylu, Türkiye’de yetişen narenciyenin yüzde 18’ini Erzin’in karşıladığını ifade ederek, “Erzin narenciyesi hem kalite hem de lezzet konusunda birinci sırada yer almaktadır. Bununla birlikte İssos Antik Kentimizde gün yüzüne çıkarılmamış çok tarihi eserlerimiz bulunmaktadır. Buranın açık hava müzesi haline dönüştürülmesini istiyoruz. Önümüzdeki yılda faaliyete geçmesi planlanan Erzin Organize Sanayi Bölgemizde 60 kadar yatırımcı firma bacasız sanayi kurmak için müracaatta bulundu. Bir o kadar da sıra bekleyen iş adamlarımız vardır” dedi.

Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

“Başkanım Erzin sizden çok şeyler bekliyor. Bunların başında birinci sırada Erzin Organize Sanayi Bölgesi yer almakta. Organize Sanayi Bölgesi faaliyete geçtiğinde birçok işsiz gencimiz iş bulup evini geçindirecek. İkinci sırada bir okul yaptırmanızı talep ediyorum.”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Bekir Soylu, yönetim kurulu üyelerine ve Erzin halkına teşekkür ederek, “Ankara’da oturmanın bir faydası olmadığını düşünerek odalarımıza ziyaret kararı aldım. Hatay’a açılan ilk kapı olan Erzin’in Ticaret Odası Başkanı Soylu Ankara’ya geldiğinde tüm isteklerini bir bir sıralıyor. Çok çalışkan bir başkanınız var. Erzin’e okul konusunda gelince önce 81 ilde yapmayı planladığımız okulları tamamladıktan sonra sıra ilçelere gelecek. İlçelere sıra geldiğinde söz veriyorum Erzin’e bir okul yaptıracağız. Bu okulun adını da Erzin’in eski başkanı merhum İlhan Çelener’in ismini verelim” dedi.

Hediye takdiminin ardından yeni yapılan Ticaret ve Sanayi Odası binasında incelemelerde bulunuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.