Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hilmi Güler’den ‘fındık spekülatörlerine’ tepki

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEHMET HİLMİ GÜLER, FINDIKTA SPEKÜLASYONLARA VE DIŞ MÜDAHALELERE İZİN VERMEYECEKLERİNİ BELİRTEREK, “ORDU HALKININ ÇİFTÇİSİNİN EMEĞİNİ ROMA’YA, LONDRA’YA WASHİNGTON’A BIRAKAMAYIZ. FINDIĞIN SAHİBİ BİZİZ” DEDİ.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2020 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2020 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hilmi Güler’den ‘fındık spekülatörlerine’ tepki

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, fındıkta spekülasyonlara ve dış müdahalelere izin vermeyeceklerini belirterek, “Ordu halkının çiftçisinin emeğini Roma’ya, Londra’ya Washington’a bırakamayız. Fındığın sahibi biziz” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Güler, her sezon öncesi fındık konusunda tartışmalar ve spekülasyon hareketlerinin başladığını ancak bunların hiç birisine kapılmayacaklarını söyledi.

“Ben buraya önsöz yazmaya gelmedim, bu son sözdür. Bu son sözü de fındıkta ortaya koyacağız” diyerek kararlı tutum sergileyen Güler, şöyle konuştu: “Fındık hepimizin, aynı zamanda benim de büyük derdim. Biz fındık konusunda gerekli çalışmaları oluşturuyoruz. 8 milyon kişiyi ilgilendiren fındık kaynağımız 2,5 milyar dolarlık bir ihracat payına sahip. Çarpan etkisiyle ekonomimize 3,5 - 4 milyarlık bir etkisi olan fındık konusunda ben kendimi görevli ve sorumlu kabul ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da fındığa sahip çıkıyoruz. Fındık bizim derdimiz, bu dertle dertlenecek ve bu sorunu çözeceğiz. Ordu halkının çiftçisinin emeğini Roma’ya, Londra’ya Washington’a bırakamayız. Bu bizim emeğimiz, biz buna sahip çıkıyoruz. Fındığın önce Ordu, Karadeniz ve üreticilere sonra da ülkemize ait olması gerektiğini düşünüyorum. Dünyaya buradan duyurmuş olalım, fındığın sahibi hepimiziz. Bu şeref de hepimize aittir” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.