Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Talaslı çocuklara 25 yeni oyun grubu

Kayseri Talas Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünce ilçedeki 21 mahalleye 25 takım modern çocuk oyun grubu kuruldu. Başkan Rifat Yıldırım, geleceğin teminatı olan çocukların sağlıklı ve kaliteli modern oyun gruplarıyla yetişmesinin önemine...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Talaslı çocuklara 25 yeni oyun grubu
Kayseri Talas Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünce ilçedeki 21 mahalleye 25 takım modern çocuk oyun grubu kuruldu.

Başkan Rifat Yıldırım, geleceğin teminatı olan çocukların sağlıklı ve kaliteli modern oyun gruplarıyla yetişmesinin önemine değinerek, "Yavrularımız için ne yapsak az. Onların zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak için yaptığımız çalışmalara bir yenisini ekleyerek her bir mahallemize yeni ve modern oyun grupları kurduk" dedi.

Parklardaki oyun gruplarında kaydıraktan salıncağa, dönenceden Tarzan merdivenine kadar birçok oyuncağın yer aldığını belirten Başkan Yıldırım, "Örümcek tırmanma, tahterevalli ve teleferik gibi birçok oyun aletini çocuklarımızın hizmetine sunarken, vatandaşlarımız için şimdiye kadar 242 adet olan açık hava spor aleti sayısını bu yıl 92 adet daha ekleyerek toplamda 334'e çıkardık. Hizmete sunduğumuz son 25 çocuk oyun grubuyla ilçemizde 125 adet çocuk oyun grubu yavrularımızın gelişmesine katkı sağlamakta." ifadelerini kullandı.

Talas'ın yapımı devam edenlerle birlikte 10 yıldaki park sayısını beşe katladıklarını kaydeden Başkan Yıldırım, "Göreve geldiğimizde 24 olan park sayısını bugün 5 kat artırarak 122'ye yükselttik. Ayrıca ilçemizde yapımı devam edenlerle birlikte parklarımızda yeşil alan miktarımız 795 bin metrekareye yükselirken, kişi başına düşen yeşil alan oranını yüzde 3,3'ten 6,6'ya çıkarmayı başardık. Tabi o dönemdeki nüfus 30 binlerdeyken bu orandaydı, şimdi ise nüfus 120 binlere dayandı" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.