Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Henkel ikinci yarıda yüzde 3,2 büyüdü

Henkel'in Ceo'su Hans Van Bylen...

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Henkel ikinci yarıda yüzde 3,2 büyüdü
Henkel, 2016’nın ikinci yarısında yüzde 3,2’lik bir organik büyüme gösterdi.
Henkel, ikinci çeyrek rakamlarını açıkladı. Buna göre şirket; 2016’nın ikinci yarısında yüzde 3,2’lik bir organik büyüme gösterdi. Nominal satışlar yüzde 5,3 oranındaki negatif döviz etkisi sebebiyle yüzde 0,9 oranında az da olsa azalarak 4 milyar 654 milyon euro oldu. Gelişmekte olan piyasalardaki satış büyümesi yüzde 6,1 organik artış yaşanırken, faaliyet karı yüzde 6,6 artış ile 819 milyon euro oldu.
Çamaşır ve ev bakımı iş birimi de yüzde 5,3’lük güçlü bir organik büyüme kaydetti. BeautyCare (Güzellik ve Bakım) iş birimi, yüzde 2,1’lik organik büyüme ile güçlü bir gelişme kaydetti. Yapıştırıcı Teknolojileri iş birimi ise aynı şekilde organik satışta yüzde 2,6 oranında güçlü bir gelişme gösterdi.
Henkel’in CEO’su Hans Van Bylen, konu ile ilgili açıklamasında, "Henkel ikinci çeyrekte güçlü bir ticari performans gösterdi. Gelişmekte olan piyasalarda güçlü büyüme ve gelişmiş piyasalardaki pozitif ilerleme ile güçlü bir organik büyüme gerçekleştirdik. Aynı zamanda gelir ve karlarımızı büyük ölçüde artırabildik. Henkel’in yeni rekor seviyelerini oluşturan, imtiyazlı hisse senedi başına karlılığı yüzde 8,5 oranında artarak, 1.40 euroya ve satış gelirleri de yüzde 17,6’ya yükseldi. Henkel’in başarılı gelişimi tüm iş birimlerinin katkısı ile gerçekleşti. İkinci çeyrekteki güçlü performansımıza katkıda bulunan küresel ekibimize teşekkür etmek istiyorum" dedi.
Aynı zamanda ikinci çeyrekte karar verilen Sun Products Corporation’ın satın alınması ile ilgili olarak çok heyecanlı olduklarını belirten Hans Van Bylen, "Bu Henkel’in dünya çapındaki en önemli bölgelerinden biri olan Kuzey Amerika’daki pozisyonunun gelişmesi için bir adım olacak. Bu satın alımdan sonra ABD çamaşır bakım piyasasında 2. olacağız" şeklinde konuştu.
Van Bylen, mevcut mali yıl ile ilgili olarak ise "Orta derecede küresel ekonomik büyüme, yavaşlayan büyüme dinamikleri, piyasalardaki yüksek belirsizlikler ve döviz kurundaki olumsuz gelişmeler ile birlikte giderek zorlaşan bir piyasa ortamı ile karşı karşıyayız. Bu nedenle kendimizi iddialı hedeflerimize ulaşmaya adadık ve inovasyon becerilerimizi, güçlü markalarımızı ve piyasadaki lider pozisyonlarımızı güçlendirmeye odaklanacağız" dedi.
Hans Van Bylen, "2016 mali yılı boyunca organik büyümemizi yüzde 2 ila 4 arasında artırmaya ve düzeltilmiş imtiyazlı hisse senedi başına karlılığımızı yüzde 8 ile yüzde 11 arasında artırmaya devam edeceğiz. Şu anda düzeltilmiş vergi öncesi kar marjı için yüzde 16,5’ten daha fazla bir artış umuyoruz. Daha önce bu rakamın yaklaşık yüzde 16,5’e ulaşmasını öngörüyorduk" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.