Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Henkel 2019 Mali Yılı için olan hedefini teyit etti

Henkel, zorlu piyasa ortamında farklılık gösteren bir performans sergiledi…

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2019 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2019 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Henkel 2019 Mali Yılı için olan hedefini teyit etti

2019’un üçüncü çeyreğinde, Henkel’in iş geliştirme alanında zorlu piyasa şartlarının etkileri gözlendi. Satışlar nominal olarak artarken organik olarak ise geçen yılın aynı çeyreğinin hafif oranda altında kaldı. Faiz ve vergi öncesi kar (EBIT) marjı, faiz ve vergi öncesi kar (EBIT) ve imtiyazlı hisse senedi başına karlılık (EPS), büyük oranda tüketici iş birimleri ve dijitalleşmeye yönelik yapılan ve yılın başlangıcında açıklanan ek büyüme yatırımlarının etkileri dolayısıyla, geçen yılın aynı çeyreğindeki seviyesinin altında gerçekleşti.

Henkel CEO’su Hans Van Bylen “Üçüncü çeyrekte iş birimlerimiz farklılık gösteren bir performans sergiledi. Yapıştırıcı Teknolojileri İş Birimi’miz güçlü bir performans ortaya koydu, faiz ve vergi öncesi kar (EBIT) marjı yine çok yüksek bir seviyede gözlendi. Beauty Care İş Birimi’nin gelişimi geçen yılın aynı çeyreğindeki seviyesinin altında kaldı. Profesyonel Saç Bakım Birimi pozitif gelişimini sürdürürken, Çamaşır ve Ev Bakım İş Birimi’nde ise yeniliklerin başarıyla hayata geçirilmesi pozitif gelişime katkı sağladı.” şeklinde konuştu.

2019 Mali Yılı için Öngörü Teyit Edildi.

Henkel, 2019 mali yılı için olan öngörüsünü teyit etti. Henkel, Grup için yüzde 0 ila 2 arasında bir organik satış büyümesi beklemeye devam ediyor. Henkel, Yapıştırıcı Teknolojileri için yüzde -1 ila 1 arasında bir organik satış büyümesi ve Beauty Care için organik satışlarda yüzde -2 ila 0 arasında bir gelişim öngörürken, Çamaşır ve Ev Bakım için ise yüzde 2 ila 4 arası organik büyüme beklentisini sürdürüyor. Henkel, Grup seviyesinde yüzde 16 ila 17 aralığında bir düzeltilmiş satış kazancı beklemeye devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.