Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Hayır'ı destekleyen hükümet zaferini ilan etti

Yunanistan'da bugün yapılan referanduma dair anketlerden 'hayır' sonucu çıkması üzerine hükümet kanadından art arda açıklamalar geldi. İktidarın küçük ortağı milliyetçi Bağımsız Yunanlar (Anel) Partisi lideri ve Savunma Bakanı Panos...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 21:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yunanistan'da bugün yapılan referanduma dair anketlerden 'hayır' sonucu çıkması üzerine hükümet kanadından art arda açıklamalar geldi.

İktidarın küçük ortağı milliyetçi Bağımsız Yunanlar (Anel) Partisi lideri ve Savunma Bakanı Panos Kammenos, twitter mesajında, "Yunan halkı, şantaj edilemez, korkutulamaz ve tehdit edilemez olduğunu gösterdi." dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Çipras'ın sağ kolu Nikos Papas da ilk anket sonuçları açıklandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Eğer 'hayır' sonucu çıkarsa, daha iyi bir anlaşma olacak." dedi. "Hayır, küresel bir mesaj olacak. Bankalarda nakit olmaması için bir neden yok." dedi.

Hükümet Sözcüsü Gavril Sakellaridis de ANT1 kanalında yaptığı açıklamada, bugünden itibaren özlü bir müzakere başlatılacağını söyledi. Anket sonuçlarının ardından konuşan Sakellaridis, "Halk net bir yetki ile hükümete duruşunu koru, kreditörlerin önerilerini kabul etme dedi." ifadelerini kullandı.

Sakellaridis, "Bu sonuçla Başbakan, Yunan halkından çok net bir yetki aldı." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.