Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay’ın EXPO 2021 Adaylığı İçin Resmi İmza Atıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en geniş kapsamlı, en saygın sergisi olan EXPO’nun 2021 yılında Hatay’da gerçekleşmesi için ilk resmi adımı attı.Bu yıl “Çiçek ve Çocuk” temasıyla ülkemizde gerçekleştirilen EXPO 2016 Antalya’ya...

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en geniş kapsamlı, en saygın sergisi olan EXPO’nun 2021 yılında Hatay’da gerçekleşmesi için ilk resmi adımı attı.
Bu yıl “Çiçek ve Çocuk” temasıyla ülkemizde gerçekleştirilen EXPO 2016 Antalya’ya 4 projeyle katılan Hatay Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında 160 yılı aşkın süredir dünyada Olimpiyat Oyunları ve FIFA Dünya Kupası’ndan sonra üçüncü büyük organizasyon olan EXPO’ya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 2021 yılında EXPO’nun Hatay’da yapılması konusunda resmi başvurusunu Uluslararası Bahçecilik Üreticileri Birliği (AIPH) Yönetim Kurulu Üyesi ve Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu’na yaptı.
AIPH Türkiye Ofisinde gerçekleşen imza törenine Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muhsin Cömert de eşlik etti.
HATAY’DAN TÜM DÜNYAYA BARIŞ MESAJI
İmza töreninde konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “8500 yıllık tarihi, 13 medeniyetin eşsiz izleri ve üç dinin kardeşçe yaşadığı toprakların kadim kenti Hatay, bilindiği gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’benim kişisel meselem’ diyerek ana vatana kattığı nadide bir kentimizdir. Bu başvuru ile Hatayımızın eşsiz değerlerinden aldığımız güçle, şehrimizin adını dünya sahnesinde daha fazla duyurmak için bugün tarihi bir imza atıyoruz. Hatay’ın EXPO vizyonu ve felsefesiyle 2021 yılında tüm dünyaya kardeşlik mesajı vereceğiz" dedi.
EXPO’yu “Medeniyetler Bahçesi” temasıyla 2021 yılında Hatay’da yapmak istediklerini belirten Başkan Savaş, “Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak EXPO’nun 2021 yılında Hatay’da olması adına çok çalışacağız. Hatay’ı birçok mecrada anlatacağız ve ‘EXPO 2021 Hatay’ kararının alınması için tüm imkanlarımızla adeta seferber olacağız. Hem şehrilerimizin bu süreçte desteğine ve ilgisine her zamankinden çok ihtiyacımız olacak. Hatay, böylesine önemli bir işi başaracak güçtedir. Ve bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
“HATAY DİĞER ADAYLARIN BİR ADIM ÖNÜNDE
Hatay’ın EXPO 2021 adaylığını değerlendiren Uluslararası Bahçecilik Üreticileri Birliği (AIPH) Yönetim Kurulu Üyesi ve Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ise, “Bildiğiniz gibi Türkiye’nin İzmir adaylığı ile başlayan EXPO serüveni, Antalya’yla başarıya ulaştı. Büyük uğraşlar ve meşakkatli yolun sonunda Antalya bunu başardı. Biz de bu süreçte etkin bir rol aldık. Hatay bu süreçte ciddi rakiplerle yarışacak. Hatay’ı; medeniyetler tarihi, çok kültürlülüğü, dinlerin kardeşliği gibi değerleri ile diğer adayların bir adım önünde görüyorum. Tıpkı Antalya gibi Hatay da bunu başarabilir. Hatay’ın bu başvurusunun hayırlı olmasını temenni ediyor ve EXPO 2021 adaylığının karar sürecinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.