Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay’da oteller satışa çıkarıldı

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, Hatay turizminin Suriye politikasından dolayı çok yara aldığını, bir yarayı da 15 Temmuz’da darbe girişiminden dolayı aldığını ifade etti.Hatay turizminin son yıllarda büyük sorunlar...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay’da oteller satışa çıkarıldı
Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, Hatay turizminin Suriye politikasından dolayı çok yara aldığını, bir yarayı da 15 Temmuz’da darbe girişiminden dolayı aldığını ifade etti.
Hatay turizminin son yıllarda büyük sorunlar yaşadığını ifade eden Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, Hatay turizmcileri olarak çok büyük sıkıntılar geçirdiklerini belirterek, "Özellikle Hatay’da bulunan birçok otel satışa çıkartıldı ve emin olun otel personelinin maaşını zor ödediklerini görüyoruz. Körfez ülkelerinden şehrimize birkaç yıl önce gelen turistler vardı. Ama bu sayı günden güne düşmeye başladı. Özellikle Suudi Arabistan ile Hatay arasındaki uçak seferleri Hatay’a ufak bir katkı sağlıyor. Ama sadece bu iki ülke arasında olması değil diğer ülkelerin de direk uçuşlar yapması, örneğin; Dubai, Katar, Bahreyn olabilir. Bu ülkelerin de şehrimize gelmesini sağlamamız lazım. Hatay turizmi şu anda kötü durumda ama inşallah ileriye dönük daha iyi olur düşüncesindeyiz" dedi.
Türkiye – Rusya diyalogundan memnun kaldıklarını, bu girişimlerin turizmi de canlandırma imkanı olduğunu belirten Nacioğlu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi ve Suriye olayını ele almaları bizi sevindirdi. İnşallah Suriye politikası düzelir. Birkaç ülke girişimde bulur örneğin Türkiye, Rusya, İran gibi bunlar bir araya gelip olayı çözüme kavuştururlar. Zaten Suriye savaşı biterse ve insanlar artık refah içerisinde kalırlarsa Hatay turizmi çok güzel günler görür. Ama mevcut Suriye politikası devam ederse Hatay turizminin düzelmesi zor ama biz umutluyuz. Gerek Cumhurbaşkanımız, gerek Başbakanımızın Suriye politikasında attığı adım bizleri sevindiriyor. İnşallah bu adım daha iyi yerlere gider. Ve iki komşu ülke birbirine eskisi gibi güzel günleri görür. Turizmi de canlandırırlar" diye konuştu.
Nacioğlu, devletten beklentilerinin, buradaki insanlara hiç olmazsa faizsiz bir kredi verirlerse veyahut onlara vergi konusunda kolaylık ve diğer konularda yardımcı olmalarını istediklerini ifade etti.
15 Temmuz darbe girişimine değinen Nacioğlu, "Artık darbelerden uzak kalınması gerekiyor. Bu darbeyi yapan hainlere, en büyük cezanın verilmesi lazım. Çünkü ülkemizi zor duruma soktular. Bu zor durumun birisi de turizm olayıdır. Turizm hakikaten kötüye gidiyordu. Bu darbe girişiminden sonra daha da kötüye gitti" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.