Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali Yeni Yatırımı Kredi Sözleşmesi İmza Ve Temel Atma Töreni

Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali yeni yatırımı kredi sözleşmesi imza ve temel atma töreni Rixos Otel’de gerçekleşti.Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali yeni yatırımı kredi sözleşmesi imza ve temel atma töreni, Enerji ve Tabii Kaynaklar...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali yeni yatırımı kredi sözleşmesi imza ve temel atma töreni Rixos Otel’de gerçekleşti.
Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali yeni yatırımı kredi sözleşmesi imza ve temel atma töreni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla gerçekleşti. Rixos Otel’deki törende konuşan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 2013 yılında özelleştirme yoluyla devir aldıkları Hamitabat Santrali’ne yapacakları yenileme yatırımının kredi finansman sözleşmesi ve temel atma töreninin yapıldığını belirterek, “Türkiye’nin en eski doğalgaz santrali olma özelliği taşıyan 1200 megavatlık Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali, yapacağımız bu yatırımla birlikte Türkiye’nin en yeni teknolojiye sahip ve çevreye en saygılı santraline dönüşecektir. Özelleştirmeden devraldığımızda yüzde 38 olan verimlilik seviyesi brüt yüzde 62 seviyesine çıkarılacaktır. Türkiye’nin ithal bir enerji kaynağı olan doğalğazı çok daha verimli bir biçimde elektrik enerjisine çevirecek olan yeni santral, aynı elektriği üretmek için neredeyse yarı yarıya daha az doğalğaz kullanacaktır. Sadece doğalgaz tasarrufu sayesinde 240 milyon dolar tutarında yılda yurt dışına daha az kaynak aktararak Türkiye ekonomisine önemli bir kaynak sağlayacaktır” diye konuştu.
Yüzde 25 hissenin InfraMed’e devredildiğini anlatan Özdemir, “Yaklaşık 520 milyon euroya mal olacak bu yatırım için 5 bankadan 12 ve 15 yıl gibi çok uzun vadelerde 395 milyon euroluk kredi kullanacağız. 2017 yılının ikinci yarısında tamamlamayı planladığımız santralimizin eski ünitelerini de inşaat süresinin büyük bölümünde Türkiye’nin arz güvenliğine destek için emre amade olarak tutacağız” dedi.
Konuşmaların ardından kredi sözleşmesi imza törenine geçildi. Daha sonra telekonferans yöntemiyle Kırklareli’ne bağlanılarak, temel atma töreni gerçekleştirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.