Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halk Bankası, Alacaklarının Tahsilatlarını Intellect’in Borç Yönetimi Yazılımı İle Hızlandıracak

Dünyanın bireysel bankacılık ürünleri konusunda eksiksiz ürün yelpazesine sahip tek şirketi olan Intellect Design Arena Limited, Türkiye’nin en büyük bankası olan Halk Bank ile borç yönetiminin otomasyonu konusunda işbirliği anlaşmasına...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyanın bireysel bankacılık ürünleri konusunda eksiksiz ürün yelpazesine sahip tek şirketi olan Intellect Design Arena Limited, Türkiye’nin en büyük bankası olan Halk Bank ile borç yönetiminin otomasyonu konusunda işbirliği anlaşmasına vardıklarını açıkladı.
Intellect Borç Yönetimi Sistemi bankanın alacaklarını ve rücularını daha etkin ve verimli şekilde tahsil edebilmesini sağlayacak. Küresel kredi portföyünün 2019 yılı itibariyle 38 trilyon dolar olması bekleniyor, bu ortalama yüzde 7,9 yıllık birleşik büyüme oranında artış demektir. Kredilerin artmasıyla birlikte geri ödemelerin zamanında yapılmaması da artmaktadır, tahsilatların zamanında yapılabilmesi için güçlü borç yönetimi süreçlerinde sağlam stratejilerin geliştirilmesi giderek artan bir zorunluluk haline gelmektedir. Bankalar müşteri kazanmak ve onları ellerinde tutmak için harcama yaparken, diğer yandan verdikleri kredilerin tahsilatları için de para harcamaktadır.
Borç Yönetim sistemi sahip olduğu daha üstün tahsilat stratejisiyle temerrütleri ve geri ödenmeyen kredileri (NPL) önemli ölçüde azaltmaktadır. Sistem, işletme ve operasyon stratejileri üzerine geliştirilen sistemle Borç Yönetiminde gelirleri koruma ve maksimuma çıkartma açısından büyük farklılık yaratmaktadır.
Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, "Borç Yönetimi Sürecimizin otomasyonu için Intellect’i seçtik.Bu Borç Yönetimi çözümünün daha hızlı uygulama döngüsü ve küresel anlamda en iyi uygulamalarıyla fonksiyonel anlamda zengin olduğunu fark ettik; bu güçlü değer sunumu tercihimizi belirledi. Bu dönüşüm inisiyatifinin bizim açımızdan etkin tahsilat stratejileri sağlayacağından ve müşterilerimize değer odaklı deneyim yaşatacağından eminiz’’ dedi.
Bu kazanım üzerindeki düşüncelerini bildiren, K Srinivasan, President, IMEA Geography, Intellect Design Arena, şunları söyledi:
"Türkiye’nin en büyük kamu bankalarından biri olan Halk Bank’ta Intellect Borç Yönetimi Çözümü ile kazandığımız için mutluyuz. Halk Bank için otomasyona sahip, tamamen entegre ve kendini kanıtlamış bir çözüm sağlayacağız. Çözümümüz Ortadoğu pazarlarında büyük kabul görmüştür ve bunun Türkiye pazarında bize yeni iş imkanlarının kapılarını açacağını umuyoruz"
Borç Yönetimi uygulaması ile şubelerin banka için yapacakları tahsilatlardaki üretkenliğin katlanması bekleniyor. Sistem aynı zamanda Kaynak Oluşturma süreci (müşteri kazanma süreci) için de sürekli geribildirim sağlayacaktır. Sahip olduğu çok boyutlu portföy performans izleme aracı sayesinde müşteri kazanım ekibinin sahadan gelen bilgiler doğrultusunda kendi süreçlerine ince ayarlar yapmasına imkan sağlayacaktır.
Banka, kredi faaliyetlerinden elde ettiği gelirleri önemli ölçüde artıracak yeni ürünler çıkartabilecektir. En son teknoloji ürünü sistem banka için bölgesel dilde (Türkçe) özelleştirilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.