Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hakim ve savcılara bin 155 zam yapan hükümete 2015 seçimi hatırlatması

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, hükümetin kamu çalışanları arasında ayrımcılık yaptığını ileri sürerek, "Hakim ve savcılarımıza bin 155 lira zam veriliyor. Onlara bu zamlar verilmeli, bütün kamu personeline de verilmeli....

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakim ve savcılara bin 155 zam yapan hükümete 2015 seçimi hatırlatması
Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, hükümetin kamu çalışanları arasında ayrımcılık yaptığını ileri sürerek, "Hakim ve savcılarımıza bin 155 lira zam veriliyor. Onlara bu zamlar verilmeli, bütün kamu personeline de verilmeli. Ama HSYK seçimlerinde oy kullanmıyoruz diye, öğretmenleri ve diğer kamu çalışanlarını bu zamdan mahrum bırakmaya hakkınız yok. 2 milyonun üzerinde kamu personeli ve 1 milyon 100 bin eğitim personeli olarak bizler de 2015 seçimlerinde oy kullanacağız. Bunu da biz yetkililere hatırlatıyoruz." dedi.

Öğretmenler Haftası dolayısıyla Anadolu illerindeki sendika şubelerini dolaşan ve üyelerle toplantılar gerçekleştiren Genel Başkan Osman Bahçe Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Başkanı Osman Bahçe'nin son durağı Samsun oldu. Aktif Eğitim-Sen Samsun Şubesi'ni ziyaret eden ve sonrasında basın toplantısı düzenleyen Osman Bahçe, öğretmenlerinin sorunlarını ve sorunların çözümü için atılması gereken adımları anlattı.
Hükümetin kamu çalışanları arasında ayrımcılık yaptığını savunan Başkan Bahçe, "Hakim ve savcılarımıza bin 155 lira zam veriliyor. Onlara bu zamlar verilmeli, bütün kamu personeline de verilmeli. Ama HSYK seçimlerinde oy kullanmıyoruz diye, öğretmenleri ve diğer kamu çalışanlarını bu zamdan mahrum bırakmaya hakkınız yok. Neden hakimler HSYK seçimlerinde oy kullandı. Tamam bunun karşılığında da bu zammı kendilerine verdiniz. Ancak diğer yanda da 2 milyonun üzerinde kamu personeli ve 1 milyon 100 bin eğitim personeli olarak bizler de 2015 seçimlerinde oy kullanacağız. Bunu da biz yetkililere hatırlatıyoruz. Yani üretimden gelen gücümüzü kullanacaksak. Bunu sandıkta da kullanacağız, meydanda da kullanacağız bu hesaba katmak durumunda bizi yönetenler." dedi.

Ekonomik olarak öğretmenlerin yüzde 40'ının geçinebilmek için ek bir işte çalışmak zorunda bırakıldığını hatırlatan Osman Bahçe, "Bugün öğretmenlerimiz 2 bin 300 lira maaş alıyor. Buna ek ders ücretini de eklersen en fazla alabilen 3 bin lira alabilir. Ama pek çoğu da bu ek ders ücretini alamaz. Eğitim öğretim görevini yapmaya, ülkenin aydınlık yarınlarını imar etmeye çalışır. Ama bizler şunu da biliriz. Her yıl Öğretmenler Günü geldiğinde peygamberlik mesleği diyerek onları onore etmeye çalışırız. Her yıl Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerin toplum için ne kadar kıymetli olduğunu ifade ederiz. İyi de, öğretmenler madem bu kadar kıymetli bir meslek grubuyla karşı karşıyayız. Neden bu meslek grubu sahiplerine, iyi bir hayat şartı sunmayız. Siyasilerden söyle bir cevap gelir hemen; iyi de asgari ücretin bin liranın altında olduğu yerde, siz 2 bin 300 lira bulmuşsunuz daha ne istiyorsunuz? Bugün milyonlarca insan, asgari ücretle çalışıyor. Biz diyoruz ki; 1 milyon 100 bin eğitim çalışanı olarak bu ülke için, bu devlet için, bu millet için fedakarlık yapmak gerekiyorsa biz başımızı koymak dahil her türlü fedakarlığa varız. Ama fedakarlık yapan sadece öğretmenler olmayacak. Geliniz ülkenin, devletin ve milletin ihtiyacı varsa, hepimiz asgari ücretle çalışalım o zaman. Cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekili, bürokratlar ve genel müdürlerde asgari ücretle çalışsın, biz öğretmenler de seve seve asgari ücretle çalışalım. Hodri meydan biz varız buna. Ama şöyle deniliyor; öğretmenler olarak sadece siz fedakarlıkta bulunun. Kusura bakmayın, fedakarlıkta bulunulacaksa hep beraber bulunmaya 'evet' ama sadece öğretmenlerden fedakarlıkta bulunulmasına 'hayır.' Bu anlamda bizler eğitimciler maddi manevi haklarımızı son damlasına kadar alma düşüncesindeyiz." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.