Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gusto Kart Ve Ahi Kart Ordu’da

Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, ülke genelinde yılda 2 milyar dolarlık işlem hacmine sahip yemek kartlarına karşı ’milli yemek kartı’ geliştirdiklerini söyledi.Ordu’da...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gusto Kart Ve Ahi Kart Ordu’da
Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, ülke genelinde yılda 2 milyar dolarlık işlem hacmine sahip yemek kartlarına karşı ’milli yemek kartı’ geliştirdiklerini söyledi.
Ordu’da bir otelde düzenlenen ‘Milli Yemek Kartı’ tanıtım toplantısına Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, Genel Sekreter Müjdat Özbahçıvanoğlu, Ordu Lokantacılar ve Aşçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kaya, lokanta ve pastane sahipleri katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, uzun bir süredir milli yemek kartı geliştirmek için çalışma yaptıklarını ve sona geldiklerini belirtti.
Dışarıdan her yönüyle cazip görünen yiyecek ve içecek sektörünün birçok kişinin çekim alanına dönüştüğünü, lokantaların aşırı ve plansız çoğaldığını belirten Federasyon Başkanı Yenice, bu durumun arz ve talep dengesinin bozulmasına sebep olduğunu kaydetti. Yenice, “Bir de bunların üzerine her gün artan işletme masrafları ile birleşince kazancı sınırlı olan lokantacının kar oranlarını aşağı çekmeye ve iflaslara neden olmaya başladı. Ayakta kalmasını becerebilenler günlük yaşamını idame ettirebilmek için çareler aramaya başladı. Tam da bu sırada esnafımızın menfaatine gibi görünen, karlılığa yol açacağı vaadiyle sisteme giren yemek çeki firmaları ile tanıştık” dedi.
Yenice, şöyle devam etti: “Ancak yemek çeki firmalarına ödenen komisyon lokantacının kar haddini aşarak aylık yüzde 10-12 seviyesine geldi. Ardından internet üzerinden birçok paket servis sipariş sistemi türedi. İnternet üzerinden sağlanan bu siparişler için de aylık yüzde 12-14 komisyon vermeye başladık. Bunların neticesinde iştah kabartan yılda iki milyar dolar işlem hacmine sahip piyasa ortaya çıktı. Bu sistem aklın, mantığın, izanın kabul etmediği her iki sistemdir.”
GUSTO KART VE AHİ KART, MİLLİ YEMEK KARTIDIR
Yemek çeki firmalarına karşı kendilerinin de uzun süredir üzerinde çalıştıkları Gusto Kart ve Ahi Kart’ı geliştirdiklerini belirten Yenice, “Gusto Kart komisyon oranlarını sıfıra indirecek, ayrı bir pos makinesi ve masrafı gerektirmeyecek, ufak bir maliyetle kullanılacak kendi milli yemek kartımızdır. Bu hizmetin yanı sıra esnafımızı da rahatlatacak toplu alım gücünü kullanacağımız tedarik sistemini de oluşturarak, esnaf teşkilatımızın gelenek görenek ve ticari değerleri doğrultusunda belirlenen, ahilik geleneğimizden esinlenerek Ahi Kart’ı çıkardık. Bu kart ile esnafımızın daha uygun fiyatlarla ürün alarak karlılığının daha da artmasını sağlayacak, anlaşmalı firmalardan iskonto, taksit ve taksit erteleme gibi imkanların yanında kampanyalar dahilinde alışveriş yapabilecekleri bir kredi kartıdır” şeklinde konuştu.
Yenice, üye iş yeri sözleşmelerinin yapılmasına başlandığını ve sistemin devreye girmek için hazır olduğunu da belirterek kendilerine destek veren tüm esnaflara teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.