Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Afrikalı belediye başkanından Türkiye’ye övgü:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) konuğu olan Güney Afrika Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille, Türkiye’nin tekstil ürünlerinde bir dünya markası olduğunu belirterek, “Tecrübenizden faydalanmak istiyoruz” dedi.BTSO, Cape...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) konuğu olan Güney Afrika Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille, Türkiye’nin tekstil ürünlerinde bir dünya markası olduğunu belirterek, “Tecrübenizden faydalanmak istiyoruz” dedi.
BTSO, Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille ve beraberindeki heyeti ağırladı. Güney Afrikalı misafirleri, oda hizmet binasında konuk eden BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çekmişoğlu, Türkiye’nin üretim üssü Bursa’nın ülkenin ikinci büyük ihracat şehri olduğunu söyledi. Dünyanın dört bir yanına ürünlerini pazarlayan Bursa’nın 112 ülkeye ihracat yaptığının altını çizen Şükrü Çekmişoğlu, Güney Afrika ile Bursa arasındaki ticari işbirliklerinin daha da gelişmesi için iş gezilerinin artırılması gerektiğini vurguladı.
Bursa’dan Güney Afrika Cumhuriyeti’ne ihracat yapan 136 firma bulunduğunu ifade eden Şükrü Çekmişoğlu, “Bursa iş dünyası olarak mutlaka yeni ortaklıklar ve ticari işbirlikleri için adımlarımızı hızlandırmalıyız. BTSO olarak Güney Afrika pazarına büyük önem veriyoruz. Geçtiğimiz mayıs ayında bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü temsilcilerimizi Ekonomi Bakanlığı’nın UR-GE ve Odamızın destekleriyle Mama Magic fuarına taşıdık. Bu fuarda üyelerimiz, önemli iş bağlantıları kurma imkanı yakaladı. Sizin ziyaretinizin de Bursa ile Güney Afrika arasındaki işbirliği köprüsünün güçlenmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille, Cape Town’un Güney Afrika’nın nüfus bakımından en büyük ikinci şehri olduğunu söyledi. Şehir ekonomisinde ağırlıklı olarak turizm ve sağlık başta olmak üzere hizmet sektörünün hakim olduğunu kaydeden De Lille, Bursa’da çok uluslu yüzlerce şirket olduğunu ifade etti. Cape Town’da bilişim alanında önemli firmaların faaliyette olduğunu vurgulayan De Lille, Bursa’nın dünyada en çok görülmesi gereken şehirler arasında yer aldığını belirtti.
“Dünyada bir markasınız”
Patricia De Lille, Türkiye’nin sanayi ve üretim tecrübesinin çok güven verici olduğunu söyledi. Türkiye’nin özellikle tekstil sektöründeki kalitesiyle dünyada bir marka olduğunu vurgulayan De Lille, “Çin ürünleri ne kadar ucuz olursa olsun Türk markaları gibi kaliteli değil. Türk tekstil ürünlerinin niteliğine hayranım. Bu konuda sizin tecrübenizden faydalanmak istiyoruz” dedi.
De Lille, Türk şirketlerinin Afrika pazarında açılması için Cape Town’un büyük fırsatlar taşıdığını belirterek, Bursalı firmaları ülkesine yatırıma davet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.