Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümüşhane’de bir başarı öyküsü

Gümüşhaneli genç girişimci Ertürk Yakut (35), 20 metrekare dükkanla başladığı eşarp işinde 6 yıl önce açtığı internet sitesiyle şimdilerde dünyanın dört bir yanına eşarp satıyor.Kent merkezinde ilk olarak Cumhuriyet Caddesi üzerinde...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2017 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümüşhane’de bir başarı öyküsü

Gümüşhaneli genç girişimci Ertürk Yakut (35), 20 metrekare dükkanla başladığı eşarp işinde 6 yıl önce açtığı internet sitesiyle şimdilerde dünyanın dört bir yanına eşarp satıyor.

Kent merkezinde ilk olarak Cumhuriyet Caddesi üzerinde 20 metrekarelik eşarp dükkanı açan Yakut, eşiyle birlikte ikinci dükkanı da Zafer Caddesi’nde açtı. Dünyada ve Türkiye’de elektronik ticaretin hızla büyümesi üzerine hamlesini yapan Yakut, eşarplarını ’www.markaesarplar.com’ internet sitesi üzerinden satmaya başladı.

Büyüyen ve yüzlerce çeşit eşarbın satıldığı sitesiyle dikkat çeken Yakut, bir süre sonra Türkiye’nin büyük alışveriş sitelerinde de kendi oluşturduğu “Brada Scarf” markasıyla eşarp satışına başladı.

Butik olarak üretilen eşarpların tasarımını da İstanbul’da 4 desinatöre yaptıran Yakut, eşarpların desenlerini kendi fikirleri ve hayalleri doğrultusunda oluştururken, renk ve çizimlerini de modaya uygun bir şekilde gerçekleştiriyor.

“Gümüşhane’de ticaretin zorluğu bizi bu noktaya getirdi”

Türkiye’de 48 saat, dünya genelinde ise 3 günde müşterilerine siparişlerini ulaştıran Yakut, www.markaesarplar.com’u kurarken Gümüşhane’deki ticaretin zorluğunun kendilerini bu noktaya getirdiğine dikkat çekerek, “2011 yılında e-ticaret Türkiye’de çok hızlı bir şekilde gelişiyordu. Bu gelişimden, bu rüzgardan bizde faydalanmak istedik. Şimdiye karar verdiğimiz en doğru ve stratejik karardı” dedi.

“Hedeflerimiz hayallerimizden çok daha büyüktü”

Sitesinin gerek sosyal medya gerek e-ticaret sistemi üzerinden ciddi takip edilen bir firma haline geldiğini, firmanın şuanda tesettür sektöründe lider firmalardan birisi konumuna geldiğini kaydeden Yakut, “Biz yola çıkarken hedeflerimiz vardı, hedeflerimiz hayallerimizden çok daha büyüktü. Bu noktada firmamız sektörde fiyat belirleyen, fiyat politikalarını Türkiye’de gerçekleştiren firma konumuna geldi” diye konuştu.

“ABD, Hollanda, Almanya’ya eşarp satıyoruz, hedefimiz İslam coğrafyası”

Hollanda, Almanya, Fransa gibi Türk ve Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Avrupa ülkelerine çok ciddi sayıda eşarp sattıklarını, bunun yanında ABD ve Avusturalya’dan da talepler aldıklarını ifade eden Yakut, “Bizim asıl hedefimiz İslam coğrafyası ve Arap Yarımadası. Arap ülkelerine açılma noktasında sitemizde Arapça altyapısını tamamlamak üzereyiz. Bunu tamamladıktan sonra Arap ülkelerine açılmayı ciddi manada düşünüyor ve planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Modaya uygun renk ve çizimler bizim için çok önemli”

Hızla büyüyen ve sektör içerisinde söz sahibi, kurumsal kimliği ve verdiği hizmetle öncü bir firma olarak sektörde devam ettiklerini dile getiren Yakut, şunları söyledi:

“Şuanda İstanbul’da 4 desinatör arkadaşımız var. Onlar tamamen bizim fikirlerimiz ve hayallerimiz doğrultusunda desenleri oluşturuyor. Renk ve varyantlama yapılırken tamamen moda takip ediliyor. Modaya uygun renk ve çizimler bizim için çok önemli. Ürünün değerini daha fazla yükselteceğini düşündüğümüz için sınırlı sayıda üretim gerçekleştiriyoruz. Bu noktada da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz.”

Yurt içi ve yurt dışından bayilik isteyen firmalar olduğunu Yakut, “Türkiye içinde ürünlerimizi en geç 48 saatte teslim ediyoruz. Bunun yanında ABD, Avusturalya gibi ülkelere 3 gün içerisinde teslimatlarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

10 dakikada siparişi teslim etti, müşteri şoka girdi

e-ticaretle ilgili Gümüşhane’de yaşadığı ilginç bir olayı da aktaran Yakut, “Dükkanımızın 50 metre yanında bulunan bir kamu kurumda çalışan bir müşterimiz siparişini veriyor. Bizim bu siparişi hazırlayıp kendisine ulaştırmamız 10 dakika sürdü. Bu müşteri ve bizim için çok güzel bir anı. Müşterimiz ürünü hemen teslim edilince şok yaşadı. Bu firmanın Gümüşhane’de olmadığını, İstanbul’dan sipariş verdiğini sanıyordu. 10 dakikada teslim edilince kendisi inanılmaz derecede mutlu oldu” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.