Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Malatya’da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rusya’nın Türkiye’nin önemli bir ticari partneri olduğunu belirterek ilişkilerin düzelmesi ile ihracat ve ithalatın normale döneceğini söyledi.Bayram namazı içi geldiği Yeşilyurt ilçesi Gedik...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rusya’nın Türkiye’nin önemli bir ticari partneri olduğunu belirterek ilişkilerin düzelmesi ile ihracat ve ithalatın normale döneceğini söyledi.
Bayram namazı içi geldiği Yeşilyurt ilçesi Gedik Mahallesindeki Namazgah’ta namaz sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rusya ile ikili ilişkilerin düzelmesi konusunda konuştu.
65. Hükümet olarak komşu ülkelerle olan sorunların giderilmesi noktasında çalışmalar yürütüldüğünü belirten Bakan Tüfenkci, “Başbakanımızın da ifade ettiği gibi dostlarımızın sayısını arttırıp düşmanlarımızın sayısını azaltma politikası çerçevesinde sorunlu olduğumuz ülkelerle sorunları gidermek için karar almıştık” dedi. Rusya ile ikili ilişkilerin yumuşaması ile birlikte uygulanan ambargonun kaldırılması ile turizm ile ihracatta gelişmelerin yaşanacağına değinen Tüfenkci, “Biliyorsunuz Rusya bizim önemi ticari partnerlerimizden birisiydi. Daha önce bir takım gümrüklerde dezavantajlı ikili anlaşmalarımız vardı, zannedersem ihracat ve ithalat normale bindiğinde bu tür kolaylıklar da yeniden hayata geçecektir” diye konuştu.
Suriye ile de ilişkilerin düzelip düzelmeyeceği sorusuna da cevap veren Bakan Tüfenkci, “Suriye ile ilgili benim kanaatim hemen bir temas olması pek mümkün görünmüyor. Ama Suriye’deki gelişmelere paralel olarak bizim temaslarımızda başlayabilir” ifadelerini kullandı.
Komşu ülkelerle ilişkilerin düzelmesi adına çalıştıklarını kaydeden Bakan Tüfenkci, “Suriye’deki iç savaş ortamının ortadan kalkması ile elbette ki ileri de ilişkiler normale dönecektir” şeklinde konuştu.
İslam coğrafyasında terör saldırıları nedeniyle yüzlerce masum insanın hayatını kaybettiğine vurgu yapan Tüfenkci, “Türkiye’de de terörle mücadele de birçok şehit verdik. Cenabı Allah hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza, şehitlerimize rahmet etsin, gazilerimize acil şifalar versin” dedi.
Terör saldırılarının Türkiye ve İslam coğrafyasında bir daha yaşanmamasını temenni eden Tüfenkci, “Bugün Yeşilyurt Belediyemizin hazırladığı bu mekanda gerçekten coşku ile birlik ve beraberlik içerisinde nasıl bir araya geldiysek inşallah bu birlik ve beraberliğimiz devam edecektir. Fırsatçılara, hainlere Cenabı Allah bu fırsatı vermesin. Bütün Malatyalı hemşehrilerimizin, Yeşilyurtlu hemşehrilerimizin ve tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum. İnşallah kazasız belasız bir bayram geçirmeyi Cenabı Allah bize nasip eder” diye konuştu.
Hükumet olarak bayram öncesi birçok kesimi yakından ilgilendiren müjdeler açıkladıklarını da söyleyen Bakan Tüfenkci, “Bu müjdeler Türkiye’de yaşayan insanların yüzde 80’ini ilgilendiren müjdeler. Bunları inşallah hayata geçirerek insanlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Bazı düzenlemelerin bayram öncesi hayata geçirilmesi için çalışma başlattıklarını kaydeden Tüfenkci 1-2 ay içerisinde tüm müjdelerin hayata geçmiş olacağını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.