Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümrük Bakanı Canikli’den ’4 Temmuz 2015 Uluslararası Kooperatifler Günü’ Mesajı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Küreselleşen dünyada artan gelir adaletsizliklerinin yanı sıra etnik, bölgesel veya yerel farklılıklar ile cinsiyet ya da yaş farklılıklarından kaynaklanan eşitsizlik sorunları ele alınmakta ve...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Küreselleşen dünyada artan gelir adaletsizliklerinin yanı sıra etnik, bölgesel veya yerel farklılıklar ile cinsiyet ya da yaş farklılıklarından kaynaklanan eşitsizlik sorunları ele alınmakta ve bu sorunlara ilişkin kalıcı çözüm önerilerine, demokratik bir yönetim anlayışına sahip, sürdürülebilir kalkınmayı hedef alan, sorumluluk, eşitlik, adalet, yardımlaşma ve dayanışma gibi değerlerin öne çıktığı kooperatifler yoluyla ulaşılmaya çalışılmaktadır" dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 4 Temmuz 2015 Uluslararası Koooperatifler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "İlk defa 1923 yılında Uluslararası Kooperatifler Birliği (ICA) tarafından düzenlenen etkinlikle kutlanan “Uluslararası Kooperatifler Günü”, her yıl Temmuz ayının ilk Cumartesi günü farklı bir temayla kutlanmaktadır. Geçen yıl ’Herkes İçin Sürdürülebilir Kalkınmayı Başarmada Kooperatif İşletmeler’ temasıyla kutlanan Uluslararası Kooperatifler Günü, kooperatifçiliğe yönelik farkındalığı artırmayı ve kooperatifçilik hareketinin elde etmiş olduğu başarılarının teşvik edilmesini hedeflemektedir. Uluslararası dayanışmanın sağlanması, iktisadi etkinliğin artırılması ve eşitliğin ve dünya barışının güçlendirilmesine önemli katkılar sağlayan kooperatiflere yönelik olarak düzenlenen Uluslararası Kooperatifler Günü, dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu yıl 4 Temmuz 2015 tarihinde kutlanacak olan Uluslararası Kooperatifler Günü’nün ana teması ise Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kooperatifler Birliği tarafından “Eşitlik” olarak belirlenmiştir. Küreselleşen dünyada artan gelir adaletsizliklerinin yanı sıra etnik, bölgesel veya yerel farklılıklar ile cinsiyet ya da yaş farklılıklarından kaynaklanan eşitsizlik sorunları ele alınmakta ve bu sorunlara ilişkin kalıcı çözüm önerilerine, demokratik bir yönetim anlayışına sahip, sürdürülebilir kalkınmayı hedef alan, sorumluluk, eşitlik, adalet, yardımlaşma ve dayanışma gibi değerlerin öne çıktığı kooperatifler yoluyla ulaşılmaya çalışılmaktadır" ifadelerini kullandı.
Canikli, mesajında şunları kaydetti: "Bu kapsamda; sahiplik duygusunu yaygınlaştırarak ekonomik ve sosyal katılımcılığı güçlendirdikleri kanıtlanan, sermaye miktarına bağlı olmaksızın her ortağın yalnızca bir oy hakkına sahip olduğu, kadın-erkek veya genç-yaşlı gibi farklılıklar gözetmeksizin herkese açık olan ve küresel düzeyde herkesin kaliteli mal ve hizmetlere erişimini sağlayan Kooperatif İşletme Modeli; eşitsizliği azaltmaya çalışmakta ve her kesimden bireyin sürdürülebilir bir yaşam sürmesini hedeflemektedir. Ülkemizde de toplumun her kesiminden vatandaşımızın toplumsal kalkınmaya ve eşitliğe önem veren kooperatifler çatısı altında bir bütün olarak ülke kalkınmasına ciddi katkılar sağlayacağı inancı ile 8 milyon kooperatif ortağının ve kooperatif dostlarının 4 Temmuz 2015 Uluslararası Kooperatifler Günü’nü tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.