Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülal: “Emanete Verilen Fındıklar Geri İstenmeli”

Türkiye Fındık Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Alaettin Gülal"fındık Fırsatçılarına Müsaade Yok" (ahmet Şükrü Uluçay/samsun-iha)

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gülal: “Emanete Verilen Fındıklar Geri İstenmeli”
Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Alaettin Gülal, “Çiftçilerimizin tamamı emanet olarak verdikleri fındığın kendilerine ve ülkemize ne kadar zarar verdiği ortaya çıkmıştır. Emanete verilen fındıklar geri istenmeli” dedi.
Başkanı Alaettin Gülal, 2016 yılında ekonomik olarak fındık üreticisinin kazanan taraf olacağını söyledi. Gülal yaptığı açıklamada, “Son 3 aydır fındıktaki çiftçi aleyhine oynanan oyun kaderin cilvesi olarak görülmüş olup, bir musibetin bin nasihatten daha iyi olduğunu hepimize bir kez daha göstermiştir. Çiftçilerimizin tamamı emanet olarak verdikleri fındığın kendilerine ve ülkemize ne kadar zarar verdiği ortaya çıkmıştır” diye konuştu.
“KİMSE FIRSATÇILARA 1 KİLO DAHİ FINDIK VERMEMELİ”
Gülal, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Fındıkta en iyi ihtimalle yüzde 30 kayıp olacağı her zaman var olmakla birlikte kısmen de olsa bir zarar olmuş olup, 2016 fındık rekoltesinin bir önceki yıla göre çok düşük olacağı bütün taraflarca görülmüş ve kabullenilmiş durumdadır. An itibariyle iklim şartlarından zarar görülmemesi halinde 2016 fındık rekoltesinin 400 bin ton civarında olması öngörülmektedir. Bu veriler dikkate alındığında elinde fındığı olan çiftçilerimizin ürünlerini satmaması, emanete fındık veren çiftçilerimiz verdikleri fındıkları geri isteyerek evinin deposuna ya da odasına uygun bir şekilde depolama yapıp kendilerine oyun yapan fırsatçılara gereken cevabı vermesi gerekmektedir. 2016 yılı fındık fiyatı taban 13 lira, tavan 15 lira olmadan kimse fırsatçılara 1 kilo dahi fındık vermemelidir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.