Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gübre Fabrikasında Grev

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş.’den (BAGFAŞ) işten çıkarılan işçilere Petrol-İş Sendikası destek verdi.BAGFAŞ önünde toplanan kalabalık, işten çıkarmaları protesto etti. Bandırma Petrol-İş Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2015 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gübre Fabrikasında Grev
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş.’den (BAGFAŞ) işten çıkarılan işçilere Petrol-İş Sendikası destek verdi.
BAGFAŞ önünde toplanan kalabalık, işten çıkarmaları protesto etti. Bandırma Petrol-İş Başkanı İsmail Kayan, yaptığı basın açıklamasında, "İş yerimizde mahkeme kararıyla yetki aldık. 134 üyemizi kapsayan bu yetki ile 15.11.2013 ve 14.11.2015 tarihleri arasında yürürlükte olacak toplu iş sözleşmesini Yüksek Hakem Kurulu kararıyla imzaladık. Gelin görün ki, iş veren baskı ve yıldırma politikalarıyla üyelerimizi sendikadan istifa ettirdi. şu anda 46 üyemiz kaldı. Petrol-İş Sendikası olarak en baştan beri şunu söyledik; fabrikaya ortak olacak halimiz yok. Ancak toplu iş sözleşmesiyle işçilerin ekonomik durumları biraz daha iyileşsin istedik. Fakat iş veren tersi davranarak işten atmaya başladı. Daha önce AS ünitesini kapatacağını söyleyerek 14 arkadaşımızı işten çıkardılar. Hadi ünite kapanıyor dedik, ama şimdi yeni fabrika kuruyorsun, yeni işçi alıyorsun, fakat sendikalı işçileri işten çıkarıyorsun. Senin bu yaptığın sendika düşmanlığıdır. Biz Petrol-İş Sendikası olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Aynı zamanda hukuki mücadelemiz de devam edecektir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.