Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTO Başkanı Bartık: Gaziantep turizm için güvenli limanlardan biri

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep’in hem turistler hem de turizm yatırımcıları için güvenli limanlardan biri olduğunu söyledi.Gaziantep’in ticaret ve sanayideki başarısının yanı sıra turizmle...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GTO Başkanı Bartık: Gaziantep turizm için güvenli limanlardan biri
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep’in hem turistler hem de turizm yatırımcıları için güvenli limanlardan biri olduğunu söyledi.

Gaziantep’in ticaret ve sanayideki başarısının yanı sıra turizmle de adından bahsettiren ender kentlerden biri olduğunu dile getiren GTO Başkanı Eyüp Bartık, "Karkamış, Zeugma ve Dülük Antik Kentlerinden çıkarılan eserler dünyanın dikkatini bir anda ilimize çevirdi. Gaziantep, tarihi ve kültürel mirası, ekonomik gücü, dünyaca ünlü gastronomisi ile turistler ve turizm yatırımcıları için güvenli liman." dedi.

Kentin Suriye sınırında olmasının şehirde güvenliğin olmadığı anlamına gelmeyeceğini kaydeden Bartık, Gaziantep’e gelen turistlerin herhangi bir olumsuzluğa şahit olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını ifade etti. Bartık, Gaziantep’e gelen yabancı turistlerin bazen Adana’ya da Şanlıurfa Havalimanı’nı kullanarak giriş yapabildiğine dikkat çekerek, şehre gelen yabancı turist sayısını sadece sınır giriş-çıkış istatistiklerinden okumanın doğru olmayacağını vurguladı. Bartık, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın istatistikleri ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre, Gaziantep’e yılın ilk 5 ayında gelen yabancı turist sayısının bazı haberlerin aksine yüzde 300 değil yüzde 51 düştüğünü dile getirdi.

Bartık, açıklamasında şunları kaydetti: "Ocak- Mayıs 2015 döneminde şehre gelen yabancı turist sayısı yüzde 51 düşüşle 4 bin 874 olmuş. Ancak bir kez daha altını çizmekte fayda var ki sınır kapılarındaki hareket tek başına bir kente gelen turist sayısı için sağlıklı bir veri değil. Çevre illerden ülkeye giriş yapıp Gaziantep’i ziyaret edenler de var. Öte yandan aynı istatistikler 2014 yılının ilk 5 ayında Kilis’e 185 bin 523 yabancının giriş yaptığını gösteriyor. Bu kişilere turist demek de pek doğru bir ifade olmayacaktır."

Bartık, dünya ekonomisindeki daralma, Rusya ve Yunanistan’daki kriz ile Ortadoğu’daki gerginliğin Türkiye turizmine olumsuz yansıdığını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.