Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Greve giden 5 bin işçi davullu zurnalı eylem yaptı

DİSK’in başlattığı çağrı sonrasında fabrikalarda grev yapan yaklaşık 5 bin kişi bugün Kocaeli’nin Gebze ilçesinde toplanarak davullu, zurnalı, halaylı, horonlu eylem yaptı.DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'nın başlattığı...

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Greve giden 5 bin işçi davullu zurnalı eylem yaptı
DİSK’in başlattığı çağrı sonrasında fabrikalarda grev yapan yaklaşık 5 bin kişi bugün Kocaeli’nin Gebze ilçesinde toplanarak davullu, zurnalı, halaylı, horonlu eylem yaptı.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'nın başlattığı grevde iş bırakan işçiler işyerlerinden gruplar halinde Gebze meydanına kadar yürüdü. Aralarında Sarkuysan, Kroman Çelik, ALSTOM, Yücel Boru, MESS, Cengiz Makina’nın da bulunduğu birçok işyerinde çalışan işçiler bugün iş bıraktı. Çayırova, Gebze Darıca gibi farklı işyerlerinde çalışan işçiler bugün öğle saatlerinde Gebze Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej oluşturarak sloganlar atarak geldi. Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Temsilciliği’nin ev sahipliği yaptığı programa CHP, HDP, EMEP gibi siyasi partiler de katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki demir kordon içinde toplanan kalabalık burada taleplerini ve isteklerini dile getirdi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı programda alana girmek isteyenler polis tarafından didik didik üst aramasına tabi tutuldu. Grup adına konuşan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Sanayi ve ekonomiyi sırtlayan metal sektörünün işçileri yoksulluk içinde. Ücretler düşük ve dengesiz. Bizim tek talebimiz insan gibi hayat yaşamak. Bize iş yok diyenler. Türkiye’yi Çin gibi yapacağız diyenler düşük maliyetlerle işçilerin çalıştırılmasını istiyorlar. Bunu bize söylerlerken, kendileri saraylarda yaşıyor, yatlara katlara sahipler. Bizim onlar gibi ne saray istiyoruz, ne yatlar katlar. Tek isteğimiz insan gibi yaşamak” diye konuştu.

Serdaroğlu’nun konuşmasının ardından grup sessizce dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.