Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözler yine yollarda kaldı

RUSYA’dan 6 Temmuz’da ilki gelmesi beklenen charter uçağının gelişi, bürokratik işlemlerin uzaması nedeniyle ertelendi. Antalya tatili için Ruslar ön rezervasyonlara yoğun ilgi gösteriyor. İlk charter seferinin yarın veya önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gözler yine yollarda kaldı
Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası 3.5 milyonu Antalya’ya olmak üzere yılda 4.5 milyona yakın turistin geldiği Rusya’dan Türkiye’ye uygulanan yasakların kalkmasıyla birlikte turizm sektöründe büyük bir moral ve heyecan yaşanıyor. Rusya’nın uyguladığı yasakların başta Antalya olmak üzere turizm sektöründe ciddi krize yol açtığı sorunların normalleşme sürecine girmesinin ardından Rusya’da faaliyet gösteren başta Türk menşeli tur operatörleri olmak üzere, Rusya’daki tur operatörleri ve seyahat acentaları rotayı yeniden Türkiye’ye çevirdi.

Tarifeli uçuşlarla ilk Rus turistlerin Ramazan Bayramı’nda gelmeye başladığı Rusya’dan charter uçuş izinleriyle ilgili süreç ise henüz tamamlanamadı. İlki 6 Temmuz’da beklenen charter uçuş izinlerine ilişkin bürokratik işlemlerin tamamlanamaması nedeniyle süreç uzadı.

GECİKME SEBEBİ BÜROKRATİK
Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık, Antalya’ya Rusya’dan ilk charter uçuş için Rus menşeli tur operatörlerinin izinler aldığını, diğer izinlerin ise henüz onaylanmadığını söyledi. Gecikme sebebinin ise bürokratik ve teknik işlemlerden kaynaklı olduğunu belirten Osman Ayık, "Süreç çok hızlı işlemiyor. Bu görüşmelerin yoğunlaşması, hareketlenmesi lazım" dedi.

THY’YE ÇAĞRI
Burada Türk Hava Yolları’na da çok önemli görevler düştüğünü dile getiren Osman Ayık, charter uçakların mevcut uçuşları olduğuna dikkati çekerek, "THY Moskova’dan üç ek sefer koydu ama aynı şekilde Kazan, St Petersburg, Ufa, Yekaterinburg gibi birçok şehirden slotlar var ve tarifeli seferler artırabilirse, bu amaçla uçak koyarak kullanılırsa gelişler hızlanır. Çünkü böyle giderse charter izinleri uzayabilir" diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE
Bürokratik işlemlerin yetiştirilememesi nedeniyle 6 Temmuz’da planlanan ilk charter uçağı inişinin gerçekleşemediğini belirten ICF Airports Antalya Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş, "Rusya’dan izinler çıktı ancak yasal ve bürokratik eksikler nedeniyle 6 Temmuz’da beklenen ilk uçuş gerçekleşemedi. İlk uçuş yarına yetiştirilmeye çalışılıyor. Ancak yetişmediği takdirde önümüzdeki hafta içinde büyük ihtimalle ilk uçuş gerçekleştirilecek" dedi.

BÜTÜN BAŞVURULAR YAPILDI
Rusya Sivil Havacılık’ın charter uçuşlar için tüm talepleri aldığını belirten Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, henüz charter uçaklarına izin çıkmadığını söyledi. İlk charter seferi için 6 Temmuz’u beklerken yetişmediğini de anlatan Hacısüleyman, "Rusya Sivil Havacılık başvuruları aldı, değerlendirmeleri de yapıyor ama henüz izin çıkmadı. Bürokratik işlemler nedeniyle olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki hafta izinlerin çıkması bekliyoruz. Bütün tur operatörleri başvurularını yaptılar, izinler bekleniyor. Bekleme aşamasında" diye konuştu.

ÖNREZERVASYONLARA YOĞUN İLGİ
Türkiye’ye tur satışı yasağının da geçen hafta kalktığını hatırlatan Hacısüleyman, tur satışlarının önrezervasyon şeklinde yapıldığını kaydetti. Charter uçak saatleri netleşmediği için satışların önrezervasyon şekilde yapılmak durumunda olduğunu da anlatan Hacısüleyman, Rus vatandaşlarının Türkiye’de ve Antalya’da tatil için yoğun bir ilgi gösterdiklerini de açıkladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.