Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GMİS Madencileri Bilgilendirmeye Devam Ediyor

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı (TTK) Karadon Müessesesi’nin Özelleştirme İdaresi’ne devri için resmi yazı yazılması sonrasında havza çapında yaşanan gerilim devam ediyor.Dün sabah Karadon müessesi hakkında TTK’ya gelen yazı...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı (TTK) Karadon Müessesesi’nin Özelleştirme İdaresi’ne devri için resmi yazı yazılması sonrasında havza çapında yaşanan gerilim devam ediyor.
Dün sabah Karadon müessesi hakkında TTK’ya gelen yazı çalışan madencileri kızdırdı. Gelişme üzerine GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu acilen toplandı ve gelişmeleri değerlendirdi.
Ardından GMİS Genel Merkez Yönetimi ve Şube yönetimleri TTK Karadon Müessesesine giderek maden işçilerini bilgilendirdi.
GMİS Genel Merkez ve şubeler yöneticileri de 23 Haziran 2016 tarihinde TTK’ya bağlı diğer müesseseler de çalışan maden işçilerini bilgilendirdi. TTK Amasra Müessesi’nde 08-16 vardiyasına işe gelen ve 24-08 vardiyasından işten çıkan madencilere konuşan GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Arslan madencilerden, sadece sendikalarından alacakları bilgilere güvenmelerini istedi.
Arslan konuşmasında, “Bildiğiniz gibi 2 gün önce, yani 21 Haziran 2016 günü Zonguldak’ın Kurtuluş gününde sendikamız da Taşkömürü ve Demir-Çelik konulu bir panel düzenledik. Oldukça yüksek katılımın olduğu ve canlı geçen panelimizde, alanlarında söz sahibi olan iki hocamız bizlere aydınlatıcı, yol gösterici bilgiler verdiler. Hemen panelin sonrasında da 3 bine yakın madenci ve diğer katılımcılarla birlikte 4 bini bulan topluluk, Kurtuluş Günü kortej yürüyüşüne katıldı. Aynı akşam da konuklarımıza ve maden işçisi arkadaşlarımıza iftar verdik. Ertesi sabah işe geldiğimizde ise Enerji Bakanlığından TTK’ya, Karadon Müessesesinin özelleştirme kapsamına alındığını ve müessesenin envanter dökümünün gönderilmesinin istendiği bir yazı geldiğini öğrendik. Hemen daha odalarımıza geçmeden yönetim kurulu olarak genel müdürlüğe gittik. Neyin nesidir öğrenelim dedik. Ve Karadon Müessesesi hakkındaki yazıyı gördük. Akabinde sendikamızda genişletilmiş başkanlar kurulumuzu toplayıp durum değerlendirmesi yaptık. Toplantı sonrasında gergin ve endişeli bekleyiş içinde olan Karadon Müessesi’nde çalışan arkadaşlarımızı bilgilendirmeye gittik. Arkadaşlarımız gerçekten yaşanan olayın etkisi ile şoka girmiş gibiydiler. Hatta orada hiç tasvip etmediğimiz ve madenciye hiç yakışmayacak, basın ile madenci arkadaşlar arasında bir arbede yaşandı. Bu bizi üzdü. Çünkü biz aklıselim olmak zorundayız ve sesimizi de elbette ki basındaki arkadaşlar sayesinde duyuracağız. Ama orada o anda madenci arkadaşların bir anlık öfkesi ile tatsızlık oldu. Ben camiam adına tekrar özür diliyorum. Arkadaşlar; biz bunları 1990-91, 5 Nisan 1994 kararları ve sonrasında pek çok kez yaşadık. Bizler daima bu tür saldırılara karşı her zaman birlik içinde, bütünlük içinde olacağız. Ve bugünden itibaren basından veya başka bir yerden gelecek dedikodulara, söylentilere kulaklarımız kapatacağız. En doğru ve gerçek bilgileri bizlerden alacaksınız. Bizler Genel Merkez Yöneticilerimiz gelemezse Şube yöneticilerimiz size bilgi aktaracaklar. Bizim geçmişte olduğu gibi, birlik ve bütünlük içinde dayanışma ve mücadele azmimizi görenler bu politikalarından emin olun vazgeçeceklerdir. 1990’da güçlü iktidar vardı. Şimdi tarih oldular. Ben hepinize kazasız belasız çalışmalar diliyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.