Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Giresun Ziraat Odası’ndan Fındık Dikim Alanlarının Yenilenmesi Çağrısı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Giresun’da 400 rakımın üzerinde fındık tarımı yapılan alanlarda, dikim alanlarının devlet destekli yenilenerek, Fındık Araştırma Enstitüsü tarafından zirai dona karşı dayanıklılığı...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Giresun’da 400 rakımın üzerinde fındık tarımı yapılan alanlarda, dikim alanlarının devlet destekli yenilenerek, Fındık Araştırma Enstitüsü tarafından zirai dona karşı dayanıklılığı tescil edilen ‘Okay28’ çeşidinin dikilmesi gerektiği çağrısında bulundu.
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, konuya ilişkin açıklamasında, “Ülkemize yıllık 2 milyon doların üzerinde döviz girdisi sağlayan fındıkta sorunların iyi tespit edilerek, ileriye dönük çözüm odaklı çalışması gerekiyor. Mevsimsel değişikliklere bağlı olarak fındıkta artık her yıl zirai don kaçınılmaz hale geldi. Fındıkta zirai don riskini en aza indirebilmek için günü birlik günü kurtarma adına yapılan açıklamalardan öte, bu riski nasıl önleyebilirinizi konuşmalı ve çözüm önerisinde bulunmalıyız. Bizim Giresun Ziraat Odası olarak önerimiz; mutlaka ve acilen 400 rakım üzerinde fındık tarımı yapılan bölgelerde dikim alanlarının devlet destekli yenilenerek, Fındık Araştırma Enstitüsü tarafından zirai dona karşı dayanıklılığı tescil edilen ‘Okay28’ çeşidinin dikilmesi gerekmektedir. ’Okay28’ özellikle yüksek rakımlarda arazilerde geç meyve açtığı için dona karşı oldukça dayanıklı bir çeşittir. Yüksek kesimli arazilerde her yıl ürün kaybının önüne geçilebilmesi için devletimizin de desteğiyle dikim alanları ’Okay28’ çeşidiyle yenilenmelidir. Bu konuda bir an önce hareke geçilerek bir çalışma başlatılmalıdır. Yoksa her yıl “fındık yandıydı, yanacaktı” diyerek günü kurtarmadan öte bir yere varamayız” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.