Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Giresun Ticaret Sanayi Odası’nda liman faaliyetleri anlatıldı

GİRESUN TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI HASAN ÇAKIR MELİKOĞLU’NU ZİYARET EDEN GİRESUNPORT LİMAN İŞLETMECİLİĞİ A.Ş. MÜDÜRÜ MEHMET NUH GÜL, 2020 YILI ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2020 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2020 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Giresun Ticaret Sanayi Odası’nda liman faaliyetleri anlatıldı

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakır Melikoğlu’nu ziyaret eden Giresunport Liman İşletmeciliği A.Ş. Müdürü Mehmet Nuh Gül, 2020 yılı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Giresunport Liman İşletmeciliği A.Ş’nin 2020 yılında hem istihdam hem de taşımacılıkta artış gösterdiğini anlatan Mehmet Nuh Gül, İç Anadolu’ya ulaşımın iyileştirilmesiyle Giresun Limanı’nın daha da önem kazanacağına dikkat çekti. Giresunport Liman İşletmeciliği A.Ş Müdürü Gül, “İhracat ağırlıklı çalışan Giresun Limanı yük hacminde yıl içerisinde 1 milyon tona ulaştı ve bu rakamı yıl sonuna kadar aşması öngörülüyor. Amerika’dan Avrupa’ya, Rusya’dan Romanya’ya kadar ihraç edilen birçok ürünlerimiz var. Yüzde 80’e varan oranla ihracat ağırlıklı çalışmaktayız. Giresun’u İç Anadolu’ya bağlayacak olan Eğribel Tüneli’nin hizmete açılmasıyla Giresun Limanı’nın daha da önem kazanacağı bir gerçektir. Bununla birlikte Giresun Limanı’na yaptığımız yatırımlarla öncelikle limanın iş hacmini artırmaya odaklandık ve bu iş hacmine hizmet sağlayabilmek için önemli bir alt yapı yatırımı yaptık. İstihdam konusunda doğrudan istihdam sayısı 200’ü buldu. 500’ün üzerinde de dolaylı istihdama ulaştık. Burası devreye girdikten sonra kooperatif üyeliğinde artış oldu” dedi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise atıl durumda bulunan Giresun Limanı’nın işlevsel hale gelmesini önemsediğini belirterek, yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.