Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gimdes Başkanı Kami Büyüközer:

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer; Türkiye’de artık helal ve tayyib gıda bilincinin oluşmaya başladığını ve ilerleyen zamanlarda artık tüketicilerin helal sertifikasına sahip olup olmadığının daha çok sorgulanacağını...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2015 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2015 09:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer; Türkiye’de artık helal ve tayyib gıda bilincinin oluşmaya başladığını ve ilerleyen zamanlarda artık tüketicilerin helal sertifikasına sahip olup olmadığının daha çok sorgulanacağını söyledi.
Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer, Türkiye’de artık helal ve tayyib gıda bilincinin oluşmaya başladığını ve ilerleyen zamanlarda artık tüketiciler tarafından, üreticilerin güvenilir bir kurumdan helal sertifikasına sahip olup olmadığının daha çok sorgulanacağını belirtti.
Büyüközer, helal sertifikası sorgulamanın artarak devam edeceğinin kanıtının GİMDES resmi sitesinde yapılan anket sonuçları olduğunu söyledi. Ankette kullanıcılara “Gıdanızı seçerken, tüketici için en önemli faktör nedir?” sorusu sorulduğunu kaydeden GİMDES Başkanı cevap olarak, ‘Tat’, ‘Doyuruculuk’, ‘Ucuzluk’, ‘Helallik’ seçenekleri sunduklarını ve kullanıcıların büyük bir çoğunluğu ‘helallik’ cevabını verdiklerini açıkladı.
ANKET SONUÇLARI
Ankete 29 Ağustos 2015 tarihindeki sonuçlara göre, 19 bin 908 kişi katıldı ve sorulara verilen cevaplar şöyle oldu:
“Gıdanızı seçerken, sizin için en önemli faktör tadı mıdır? sorusuna evet cevabı verenler yüzde 6.46 (1287 kişi)
Gıdanızı seçerken, sizin için en önemli faktör doyuruculuğu mudur? sorusuna evet cevabı verenler yüzde 1.08 (215 kişi)
Gıdanızı seçerken, sizin için en önemli faktör ucuzluğu mudur? sorusuna evet cevabı verenler yüzde 2.44 (485 kişi)
Gıdanızı seçerken, sizin için en önemli faktor helal ve tayyibliği midir? sorusuna evet cevabı verenler yüzde 90.02 (17921 kişi)”
Diğer faktörlere karşı helal ve tayyib faktörünü tercih edenler yüzde 90’lık kitleyi oluşturdu. Daha önce de bir dergide yaptırdığımız ankette “Ürün etiketlerinde Helal logo işareti olursa eski tercihlerinizi değiştirirmisiniz?” sorusuna kullanıcıların yüzde 72, ‘Tercihimi değiştiririm’ cevabı alınmıştı.
GİMDES Başkanı Büyüközer; “Milletimiz, bunca yıl bu helal duygusunu kaybettirmek yolunda içerden ve dışardan yapılan tahribatlara rağmen, bu hassasiyetini Allah’a şükürler olsun muhafaza etmiş bulunmaktadır. GİMDES milletimizin bu küllenmiş duygusunu ve arzusunu gün yüzüne çıkartarak ona yeniden yaşama sevinci oldu. Kıyamıyla milletimizin gecesine aydınlık bağışladı. Eski alışkanlıklarını henüz bırakamayanlar, gerçeği yansıtmayan sertifikalama oyunları ile bir müddet daha zaman kazanmaya çalışsalar da yakında GİMDES’in ihlaslı önderliği ve milletin sağ duyusu karşısında hezimete uğrayacaklar. Ya gerçek helal ve tayyip standartlara teslim olacaklar, ya da piyasadan silinip gideceklerdir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.