Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Gelin, pamuğu konfeksiyona çevirin, birlikte kazanalım’

Afrika kıtasının güneyinde yer alan 15 milyon nüfuslu Zambiya, Türkiye ile ticari ilişkilerini geliştirmek istiyor. Ankara Büyükelçisi Miriam Mulenga, Zambiya’da pamuk üretiminin yıllık 50-55 bin ton arasında olduğunu belirterek, “Zambiya’da...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2014 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Gelin, pamuğu konfeksiyona çevirin, birlikte kazanalım’
Afrika kıtasının güneyinde yer alan 15 milyon nüfuslu Zambiya, Türkiye ile ticari ilişkilerini geliştirmek istiyor. Ankara Büyükelçisi Miriam Mulenga, Zambiya’da pamuk üretiminin yıllık 50-55 bin ton arasında olduğunu belirterek, “Zambiya’da üretilen pamuğu işleyecek bir tesis yok. Türk tekstil sektörü, Zambiya’da bu alanda yatırım yapabilir. Zambiya’nın pamuğu, tekstil ve konfeksiyon ürünlerine dönüşmüş olur.” dedi.

Büyükelçi Mulenga, Zambiya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk’ü ziyaret etti. Zambiya’nın yer altı zenginliklerinin fazla olduğunu ancak bu madenleri çıkaracak makine, ekipman ve kalifiye işgücü eksiği olduğunu ifade eden Mulenga, Türk işadamlarına Zambiya madenlerinin ekonomiye kazandırılması için işbirliği çağrısında bulundu. Mulenga, “Tekstil ve madencilik sektörleri dışında deri ve inşaat sektörlerinde işbirliği yapabiliriz. Mango ve avokadomuz çok kaliteli. Mango ve avokado gibi tropik ürünleri Zambiya’dan alabilirsiniz.” diye konuştu.

‘TİCARET HEYETİ ORGANİZE EDELİM’

Zambiya ile Türkiye arasındaki dış ticaretin gelişmesinin iki ülkenin de menfaatine olacağını, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için her türlü fırsatın değerlendirilmesi taraftarı olduğunu kaydeden Ünlütürk de, “Türk Hava Yolları’nın direkt uçuş başlattığı ülkelere, Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde ticaret heyeti organizasyonları düzenleniyor. 2015 yılında Zambiya’ya uçuşlar başladıktan sonra TİM tarafından ticaret neyeti organizasyonu organize edilmesi için teklif götüreceğim. Hem tekstil hem madencilik hem de inşaat sektöründe ortak projeler geliştirebileceğimizi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.