Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gedikli: “Yatırım Ve İhracat Odaklı Bir Büyüme Perspektifi Sürdüreceğiz”

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Bülent Gedikli, 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye ekonomisiyle ilgili yepyeni bir dinamizm başlayacağını belirterek, “Bunun adı ‘büyüme ve paylaşım’ İkisi beraber yürüyecek. Zaten...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2015 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Bülent Gedikli, 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye ekonomisiyle ilgili yepyeni bir dinamizm başlayacağını belirterek, “Bunun adı ‘büyüme ve paylaşım’ İkisi beraber yürüyecek. Zaten büyüme olmadan paylaşım olmaz” dedi.
AK Parti MKYK Üyesi, Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, seçim çalışmaları kapsamında bir dizi etkinliğe katılmak üzere Mersin’e geldi. Gedikli, ilçeleri de kapsayacak iki gün sürecek ziyaretlerine Mersinli iş adamları ile başladı. Beraberinde AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar ve parti yöneticileriyle Mersin Ticaret ve Sanayi Odasında (MTSO) düzenlenen bir toplantıya katılan Gedikli, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ve Meclis Başkanı Mahmut Arslan tarafından karşılandı. Mersin iş dünyasıyla gerçekleştirilen toplantıya, Mersin Ticaret Borsası, Mersin Deniz Ticaret Odası, MESBAŞ, MTOSB ve AKİB gibi Mersin’deki sektörler, odalar ve gruplar adına temsilciler katıldı. Toplantıda, 7 Haziran seçimlerinden tek başına iktidar çıkmaları halinde ekonomi alanında atacakları adımları iş adamlarıyla paylaşan Gedikli, şöyle konuştu: “7 Haziran genel seçimleri kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçimden sonra inşallah Türkiye’nin istikrarını devam ettireceğini ümit ediyoruz. Bunun Türkiye için ne kadar önemli olduğunu hepiniz en az bizim kadar biliyorsunuz. Özellikle geçmişte yaşanan istikrarsız dönem, siyasi kaos dönemleri tabi ki iş dünyasına ve ekonomiye de çok büyük zarar veriyor. Sık sık krizler yaşanıyor ve insanlar kazanımlarını bir anda kaybediyorlar. Türkiye bir anda 5-10 yıl geriye gidiyor. Biz tabi istiyoruz ki, AK Parti olarak tek başına iktidar devam etsin. Bu hem Türkiye için hem iş dünyamız, yatırımcılarımız, ihracatçılarımız için çok daha iyi sonuç verecektir. Zaten bunu 12 yıllık dönemde de hep beraber gördük. Bu istikrar devam ettiği müddetçe Türkiye ekonomisi de güçlenmeye devam ediyor.”
“SEKTÖRLE İLGİLİ STRATEJİ BELİRLİYORUZ”
Komşu ülkelerle ticari ve ekonomik ilişkilerde çok önemli atılım gerçekleştirdiklerini vurgulayan Gedikli, o ülkelerde yaşanan siyasi kaosların atılımları kesintiye uğrattığını, ancak bunları konjonktürel görmek gerektiğini söyledi. Uzun vadede her ülkedeki bu siyasi krizler ve kaosların bir şekilde normale döneceğine işaret eden Gedikli, “Biz olaylara uzun vadeli ve özellikle de 2023 hedefleri çerçevesinde bakıyoruz. Ben eminim, 2023 hedefleri bütün iş adamlarımızı heyecanlandırıyor. Türkiye’nin gerçekten de böyle bir hedefi ortaya koymuş olmasını ve bu hedefe uygun adımları atabiliyor olmasını son derece önemsiyoruz. Çünkü 2023’te Türkiye’nin 2 trilyon dolarlık bir milli gelire ulaşacağını, 500 milyar dolarlık ihracata kavuşacağını öngörüyoruz. Burada belli sektörlerin de çok önemli bir rol oynayacağını biliyoruz. Başta ihracat, yatırım, turizm, savunma sanayi, lojistik bütün bu sektörler bizim için ayrı ayrı önemli. Bu anlamda sektörleri de özel olarak dikkate alıyoruz ve onlarla ilgili de strateji belirliyoruz” diye konuştu.
“BÜYÜME VE PAYLAŞIM”
7 Haziran’dan sonra Türkiye ekonomisiyle ilgili yepyeni bir dinamizmin başlayacağını bildiren Gedikli, bunun ancak siyasi istikrarla beraber olacağına dikkat çekerek şunları söyledi:
“Bunun adını şöyle koysak uygun olur; ‘Büyüme ve Paylaşım’ İkisi beraber yürüyecek. Zaten büyüme olmadan paylaşım olmaz. Türkiye’nin ve pastanın büyümesiyle bir vizyon yoksa ortada hiçbir manası yok. Sizin sadece dağıtım kısmıyla ilgilenmeniz bir ülkeyi felakete götürür. Bunun da geçmişte sonuçlarını gördük. O yüzden biz üretimi hangi temel unsurlar üzerinde büyüteceğimizi, hangi sektörlerin burada dinamo rolü oynayacağını da tasarlayarak yolumuza devam etmek istiyoruz.”
Bunun en başta gelen unsurlarının da yatırım ve ihracat olduğunu vurgulayan Gedikli, sözlerine şöyle devam etti:
“Yani biz sonra yatırım ve ihracat odaklı bir büyüme perspektifini sürdüreceğiz. Bu aslında geçmişe göre biraz daha farklı ve yeni bir yaklaşım. İhracatı ve yatırımı esas aldığınız zaman bütün ekonomik parametreleri de buna göre yeniden düşünmek, dizayn etmek, maliyet ve para politikalarını da büyüme odaklı olarak tasarlama gereği var. İnşallah bundan sonra bunun böyle olacağını ümit ediyoruz.”
“MERSİN BU ANLAMDA DİNAMO İLLERİMİZDEN BİRİ”
Mersin’in bu anlamda çok önemli bir il olduğunun altını çizen Gedikli, Mersin’in büyüme perspektifi içerisinde en önemli rolü oynayacak illerden bir tanesi olduğunu kaydederek, “Zaten bazı illerimiz bu manada dinamo oluyor. Mersin’i de biz böyle görüyoruz. Önemli bir liman şehrimiz, serbest bölgemiz var, ticaret ve yatırım anlamında da çok önemli imkan ve fırsatları olan bir şehrimiz. Bunu daha ileri noktaya taşımak istiyoruz. Mersinli iş adamlarımızın sorunlarını dinleyerek, önerilerini alarak büyüme perspektifine de önemli bir katkı yapmak istiyoruz. Çünkü sizin değerlendirmeleriniz, önerileriniz, bakışınız gerçek hayatta yaşadığınız meseleleri bilmeden hiçbir tasarım, hiçbir işletim yapmanız mümkün değildir. O yüzden biz siyasetçiler olarak hep bir arada olmayı ve sorunlarını birebir kendilerinden dinleyip ona göre politika oluşturmayı her zaman tercih ettik. Bu toplantı da bunun bir neticesidir. Çünkü sizden alacağımız sinyallerle bu politikaları tasarlarsak, eminim 2023 hedeflerine doğru daha sağlam, sağlıklı bir yaklaşım oluşturacağız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.