Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geçen Yıl İneklere Yem Oldu, Bu Yıl Yüzleri Güldürecek

İzmir’in Ödemiş ilçesinde karpuz hasadı başladı. Üretici bu yılki mahsulden umutlu. Karpuz geçen yıl fiyatlarındaki düşüklük nedeniyle mahalledeki ineklere yem olmuştu.Ödemiş ilçesinde, yılın ilk karpuz hasadı Büyükavulcuk, Küçükavulcuk...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Ödemiş ilçesinde karpuz hasadı başladı. Üretici bu yılki mahsulden umutlu. Karpuz geçen yıl fiyatlarındaki düşüklük nedeniyle mahalledeki ineklere yem olmuştu.
Ödemiş ilçesinde, yılın ilk karpuz hasadı Büyükavulcuk, Küçükavulcuk ve Beyazıtlar mahallelerinde yapılmaya başlandı. Geçen yıl sıkıntılı günler geçiren karpuz üreticileri, bu yıl ise fiyatlardaki yükseklik nedeniyle nedeniyle sezona umutlu girdi. Verimin iyi olduğunu dönümde 5-6 ton civarında ürün elde ettiklerini belirten üreticiler, karpuzun tarlada kilo fiyatının 60-75 kuruş olduğunu söyledi. Geçen yıllarda bir römork karpuzun 50 TL’ye kadar düştüğünü o yüzden artık kimsenin karpuz üretimi yapmadığını ifade eden üreticiler, sıkıntılı günler geçirdiklerini anlattı.
KARPUZU VATANDAŞLAR DEĞİL İNEKLER YEDİ
Üreticilerden Erkan Kaya, Ödemiş’te karpuz üretiminin pamuk gibi yok olma durumuna geldiğini öne sürerek, "Bununda nedeni son yıllarda çok kötü sezonlar geçirmesidir. Geçtiğimiz yıllarda bir römork karpuzun 50 liraya kadar düştüğünü herkes biliyor. Üreticilerin karpuzlarını ineklere yedirdiği, yollara döktüğünü hatırlamış olalım. Bu yüzden bu yıl kimse karpuz ekmedi. Karpuz üretimi yapan bu yıl sayılacak kadar az. Aynı zamanda Adana karpuzunun da erken hasat edilip erken bitmesinden dolayı Ödemiş karpuzunun bu yıl ki fiyatı iyi durumda. Şuan için ilk mahsulün fiyatı tarlada 60-75 kuruş arasında alıcı görüyor. Tezgâhta ise 1-1.25 TL arasında Ödemiş karpuzu satılıyor. Sezonun bu rakamlarla süreceği söyleniyor. Başka yerde karpuz olmadığı için rakamlarda gerileme olmayacağı kanaatindeyiz. Ancak bu yıl böyle olmasından dolayı ekim yine önümüzdeki dönem artar ve kontrolsüz olursa geçen yıllardaki gibi karpuz yine ayaklar altında kalır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.