Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geçen yıl çöpe giden salatalık bu yıl 1-2 liradan satılıyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde geçen yıl havaların sıcak seyretmesi ve arz talep nedeniyle 10 kuruşa gitmeyen salatalık, bu yıl 1-2 lira arasında satılıyor.Alanya'da 3 bin salatalık üreticisi bulunuyor. 8 bin 500 dekar örtü altı olarak yetiştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya'nın Alanya ilçesinde geçen yıl havaların sıcak seyretmesi ve arz talep nedeniyle 10 kuruşa gitmeyen salatalık, bu yıl 1-2 lira arasında satılıyor.

Alanya'da 3 bin salatalık üreticisi bulunuyor. 8 bin 500 dekar örtü altı olarak yetiştirilen salatalık, Rusya başta olmak üzere bazı ülkelere de ihraç ediliyor. 130 bin ton salatalığın üretildiği ilçede ilkbahar, yazlık ve son bahar dönemlerinde üretim yapılıyor. Geçen yıl havaların sıcak seyretmesi ve arz-talep nedeniyle üretici, tonlarca salatalığı para etmediği için çöpe attı. Birçok çiftçi, bu yıl salatalık para edemeyecek diye salatalık ekmedi. Havaların da erkenden serinlemesi salatalığın değerini artırdı. Geçen yıl serada 10 kuruş bile etmeyen salatalık, bu yıl pazar yerleri ve manavlarda 1-2 liradan satılıyor.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, geçen yıl havalar sıcak seyrettiği için açık alanlarda üretim devam ettiği için örtü altı salatalığın para etmediğini ifade etti. Musluoğlu, "Bu yıl iç kesimlerde havalar elverişsiz olmasından dolayı ürün erken bitti. Dolayısıyla bizim örtüaltı ürünümüz şu an piyasada. Bu, arz talep meselesi. Ürün biraz az olduğu için fiyatlar biraz yükseldi." dedi.

Toslak, Yeniköy, Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Antalya Tarım Kooperatifleri Başkanı Mustafa Özen, geçen yıl salatalık para etmediği için birçok çiftçinin sıkıntı çektiğini hatırlattı. Bu yıl salatalık ekenlerin yüzünün güldüğünü ifade eden Özen, "Çiftçimiz artık bilinçleniyor. Ne zaman ne ekeceğini biliyor. Çiftçimiz, kooperatifimizde verdiğimiz eğitimle bilinçleniyor." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.