Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazprom: Türk Akımı’nın 4 hattı aşamalı şekilde inşa edilecek

Rus doğalgaz kurumu Gazprom, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin 4 hattının aşamalı şekilde inşa edileceğini açıkladı.Gazprom Projelerden Sorumlu Daire Başkan Yardımcısı Aleksey Serebryakov, Türk Akım ile ilgili değerlendirmede...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gazprom: Türk Akımı’nın 4 hattı aşamalı şekilde inşa edilecek
Rus doğalgaz kurumu Gazprom, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin 4 hattının aşamalı şekilde inşa edileceğini açıkladı.

Gazprom Projelerden Sorumlu Daire Başkan Yardımcısı Aleksey Serebryakov, Türk Akım ile ilgili değerlendirmede bulundu. Moskova’da bir foruma katılan Gazprom yetkilisi, “Türk Akımı’nın yapılandırma projesine göre, söz konusu borunun 4 hattının aşamalı şekilde inşaatı öngörülmekte. KDV hariç toplam 11,4 milyar avro değerinde. İlk hat ise KDV hariç yaklaşık 4,3 milyar avro değerinde.” dedi.

8 Ağustos’ta Rusya Enerji Bakanlığı bir yetkilisi Türk Akımı ile ilgili Ankara’ya 2 öneri gönderdiklerini iddia etmişti. Ria Novosti haber ajansına konuşan Enerji Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Türk Akımı ile ilgili hükümetler arası sözleşme için iki öneri gönderdik. Bu teklifler şöyle: Dört hattan ya birincisinin inşaatı, ya da iki hattın inşaatı.” şeklinde konuşmuştu.

İnterfaks ajansına konuşan haber kaynakları da Gazprom’un Türk Akımı’nın bir veya iki hatta indirilmesini istediğini öne sürmüştü.
31 Temmuz’da Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı ile ilgili görüşmelerin sona ermediğini açıklamıştı.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, Rus basınına yaptığı açıklamada, Türk Akımı ile ilgili görüşmelerin durdurulmadığını belirtmişti. 24 Temmuz’da Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, kurulacak yeni Türkiye hükümetiyle Türk Akımı konusunda hükümetler arası sözleşmeyi imzalayacaklarına inandıklarını söylemişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.