Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer:

Gaziantep Milletvekili Ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, 2017 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısının Ar-ge, İnovasyon Ve Refahı Hedef Aldığını Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer:
Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, 2017 yılı bütçe kanunu tasarısının Ar-Ge, inovasyon ve refahı hedef aldığını söyledi.
Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı sunumla başlayan bütçe görüşmelerinin bir haftalık aranın ardından 2 Kasım’da bakanlık ve kurum bütçelerinin görüşmeleriyle süreceğini bildirdi. 17 günlük görüşme maratonunun ardından tasarının Meclis Genel Kurulunda kanunlaşacağını ifade eden Koçer, "Büyümeyi hedef almış, özel sektör ve kamu yatırımları noktasında hassasiyeti olan, üretimi, ihracatı destekleyici, Ar-Ge ve İnovasyonu öncelik haline getirmiş bir anlayışla hazırlanan 2017 yılı bütçemiz hayırlı olsun" dedi.
Kaynakların kamu hizmetlerine ayrıldığı bütçe
2017 bütçesinin AK Parti’nin yaptığı 15. bütçe olduğunun altını çizen Milletvekili Koçer, "Bütçe giderleri 645,1 milyar TL, gelirleri ise 598,3 milyar TL. 14 yıl önce yüzde 43 olan faiz harcamalarının bütçe gideri içindeki payı 2017’de yüzde 8,9’a düşürülmüş durumda. Bu da gösteriyor ki 2017 bütçemiz ülkenin ve vatandaşın refahının arttırıldığı, kaynakların faize değil, kamu hizmetlerine ayrıldığı bir bütçe. Yalnızca reel sektöre destek için ayrılan toplam pay 32.4 milyar TL ve yatırımlara ayrılan payın artışı yüzde 30 olup tam 78 milyar TL olmuştur" ifadelerini kullandı.
Koçer, 2017 bütçesinde sağlık harcamalarına ayrılan payın 111 milyar TL olduğunu belirterek 2017 bütçesinin en büyük payın ise yine eğitime ayrıldığını bunun 122 milyar TL olduğunu ifade etti. 2017’de öğrencilere sağlanacak burs ve öğrenim kredi desteğinin 9 milyar TL olacağına dikkat çeken Nejat Koçer, 2017’de farklı sektörlerden kamuya alınacak personel sayısının ise 60 bin olacağını söyledi.
Plan Bütçe Sözcüsü Koçer, "İnsanı ve insana hizmeti merkeze alan, Türkiye’nin 27 çeyrektir kesintisiz sürdürdüğü büyümeye ivme kazandıracak olan 2017 bütçesi toplumun her kesimine hitap ediyor" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.