Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Haziranda İhracatını Artırdı

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, "ihracattaki Pozitif Seyir Umut Vericidir" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2015 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2015 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Haziranda İhracatını Artırdı
Gaziantep’ten haziran ayında 536 milyon 595 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, haziran ayı ihracat rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, aylar sonra gelen artışın iş dünyası için umut verici olduğunu söyledi. İhracatı etkileyen birden fazla etkenin olduğunu vurgulayan Bartık, doların avroya karşı değer kazanmasının bu nedenlerden biri olduğunu, aynı etkinin ithalat için de geçerli olduğunu belirtti. Yaşanan olumsuzluklara karşı Gaziantepli ihracatçıların yeni pazar arayışının sürdüğüne dikkati çeken Bartık, şöyle devam etti:
“Dünya genelinde yaşanan sorunlar nedeniyle zor günler yaşandığı doğru ancak bu nedenden dolayı oturup birilerinin gelip sihirli değnekle sıkıntıları çözmesini bekleyecek halimiz yok. Nerede pazar varsa o pazarı değerlendirmeliyiz. Bahanelerin ardına saklanarak zaman kaybedemeyiz. İş adamları ülkemize katma değer sağlamak için büyük çaba harcıyor. Bu çabaları takdirle karşılıyoruz. İhracatımızın düşüş gösterdiği noktalarda ihracata devam ederken düşüşü de telafi edecek pazarları iyi analiz ediyoruz. İhracattaki pozitif seyir umut verici."
Kentin ihracatta 6.’lık unvanını koruduğunu hatırlatan Bartık, “Gaziantep’in ihracatı haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 arttı. Geçen senenin haziran ayında 513 milyon 806 bin dolarlık dış satım yapmıştık, bu senenin haziran ayında bu rakam 536 milyon 595 bin dolara yükseldi. Rakamları ve sıkıntılı bölgeleri inceliyoruz. Yılın ilk yarısında 3 milyar 97 milyon 294 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu rakam 2014 Ocak-Haziran döneminin yüzde 5,9 gerisinde. Hedefimiz bu kaybı da pozitife çevirebilmek” diye konuştu.
İLK 10 İÇİNDE İKİ İLİN İHRACATI ARTTI
Bartık, Türkiye’nin ihracatında önemli pay sahibi olan illerin ihracatında düşüş yaşanırken, Gaziantep’in haziranda ihracatını artırmayı başardığını vurguladı.
Türkiye ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre 6,4 gerilediğini anımsatan Bartık, “Gaziantep’in ihracatını en fazla artıran il olmasını sağlayan Gaziantepli iş adamlarımızı tebrik ediyorum. En fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında haziranda en fazla ihracat artışı Gaziantep’te görüldü. Gaziantep’in ihracatı haziran ayında yüzde 4,4 artarken, Manisa’nın ihracatı ise yüzde 3,6 arttı. İsteğimiz tüm ülke genelinde rakamların pozitife dönmesi ve hep birlikte kazanmak” ifadelerini kullandı.
Bartık, yılın ilk yarısında artışa geçen ihracatın iş dünyasının yüzünü güldürdüğünü, temennilerinin bu artışın devam etmesi olduğunu sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.